mark rutte

Een nieuwe persconferentie: dit kunnen we verwachten

Vanavond zullen demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge het land vanavond opnieuw toespreken. Wat kunnen we verwachten?

Versoepelingen?

Het lijkt erop dat het kabinet vanavond geen grote versoepelingen zal aankondigen. De reden is dat het aantal coronabesmettingen en opnames nog te hoog ligt. Er zal pas worden versoepeld wanneer de piek van de derde golf voorbij is.

Wel zullen demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge meer bekend maken over het zogenoemde openingsplan.

Hogescholen deels open

Hoogstwaarschijnlijk zullen de hogescholen en universiteiten wel weer deels open gaan. Het is de bedoeling dat studenten per 26 april weer één dag per week naar school kunnen. Hiervoor moeten zij een (gratis) sneltest doen.

28 april

De eerstvolgende datum die is genoemd voor meer versoepelingen is 28 april. Dan hoopt het kabinet de eerste stappen te zetten naar het openen van de samenleving. Er wordt gedacht aan een heropening van de terrassen, verruiming van de bezoeksregeling en het opheffen van de avondklok.

Naast het openingsplan, zal het demissionair kabinet waarschijnlijk ook meer uitleg geven over de vaccinatiestrategie.

Bron: RTL Nieuws
Foto: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen