Graham Norton

Dít zijn de presentatoren van het Eurovisie Songfestival in Liverpool

De voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival zijn al in volle gang. Dit jaar vindt het zangspektakel plaats in Liverpool. Woensdag maakte de BBC bekend wie het Songfestival in mei gaan presenteren. 

Het Songfestival werd in 2022 gewonnen door Oekraïne, maar vanwege de oorlog besloot de organisatie om uit te wijken naar Groot Brittannië, dat tweede werd. Toch wordt Oekraïne volop betrokken bij de komende editie. 

Presentatoren van het Songfestival

Dit jaar presenteren de bekende Britse talkshowhost Graham Norton, de Oekraïense zangeres Julia Sanina, de Britse actrice Hannah Waddingham en de Britse zangeres en presentatrice Alesha Dixon het Songfestival. Graham is er alleen bij tijdens de grote finale op 13 mei. De drie vrouwen presenteren de halve finales op 9 en 11 mei. 

Lees ook: Dít is de Nederlandse inzending voor het Songfestival van 2023

Hiervan kun je ze kennen

Graham ken je waarschijnlijk van zijn talkshow, ‘Graham Norton Show’. Ook levert hij al sinds 2009 het commentaar in de finales van het Songfestival voor de BBC. Hannah kun je kennen van haar rol in de serie ‘Ted Lasso’ en Alesha presenteerde eerder shows voor de BBC. Ook is zij bekend van het nummer ‘The Boy Does Nothing’ uit 2008. Verder zat ze in meidengroep ‘Mis-Teeq’, bekend van het nummer ‘Scandalous’. Julia is de frontvrouw van de Oekraïense band HARDKISS. Zij deden in 2016 mee aan de nationale voorronde voor het Songfestival, maar werden toen tweede. 

Verder is de Oekraïense commentator, Timur Miroschnychenko betrokken bij het Songfestival. Samen met Sam Quek gaat hij onder andere verslag doen van de openingsceremonie.

Bron: RTL Boulevard
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.