Armband

Dít zijn in 2021 de mooiste edelstenen voor in een armband

Zoals elk jaar heeft Pantone ook dit jaar hun kleur van het jaar voor 2021 uitgebracht. Dit keer is het de combinatie van Ultimate Grey en Illuminating, wat een mooie gele kleur is.

Dit zal de meest populaire edelsteenkleur van het jaar zijn. Pantone beweert dat deze twee onafhankelijke kleuren laten zien hoe verschillende onderdelen of elementen samen kunnen komen om elkaar te helpen, bijvoorbeeld in een edelsteen armband. Hierin kun je dit jaar het beste kiezen voor de onderstaande edelstenen.

Gele toermalijn

Geel toermalijn maakt natuurlijk deel uit van de toermalijn familie. Dit is een mineralen familie met een grote verscheidenheid aan kenmerken en eigenschappen. Dit hangt namelijk echt af van de steen. Juweliers zijn over het algemeen grote fans van toermalijn. Dit komt onder andere doordat ze te vinden zijn in een groot aantal kleuren. Toch zal in 2021 de focus liggen op de gele toermalijn. Deze edelsteen is veel verkrijgbaar waardoor het goedkoper is dan bijvoorbeeld een gele saffier. Alsnog zijn ze zeer gewaardeerd, onder meer omdat ze met de nodige voorzichtigheid gedragen kunnen worden als dagelijks gebruik. Dit is al helemaal het geval als je de gele toermalijn armband combineert met een grijze outfit. 

Gele saffier

De gele saffier werd net al even genoemd. Ondertussen wordt deze edelsteen toch wel gezien als de favoriet van juweliers, wat komt doordat saffier verkrijgbaar is in een reeks kleuren. Dit is ook zeker het geval bij de verschillende gele tinten. Zo kan er gekozen worden voor diep oranjegeel, maar ook voor licht citroengeel en levendig geel. Over het algemeen zijn de verzadigde medium of donkere tinten het meest gewenst bij gele saffier. Deze edelstenen zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Myanmar, Sri Lanka en Madagaskar. Ze worden door beroemdheden veel gedragen in een verlovingsring, wat jij ook zou kunnen doen. Een armband met een gele saffier erin is natuurlijk ook mogelijk en zal er zeker prachtig uitzien! 

Grijze spinel

Spinel wordt ondertussen al eeuwenlang gebruikt in sieraden, zelfs in de oudheid deed men dit al. Toch duurde het nog vrij lang voordat deze edelsteen de erkenning kreeg die het altijd al verdiend heeft. Het werd eerst zelfs corundum genoemd, wat toch wel degelijk een andere mineraal is. Hierdoor werden sommige spinelstenen verkocht als kostbare saffieren en robijnen, terwijl ze dit dus niet waren. Gelukkig is dit ondertussen aangepast en is spinel weer helemaal in de mode. Dit geldt natuurlijk ook voor de grijze kleur, waar je de spinel edelstenen in kunt kopen. Hierbij kun je kiezen voor een kleur van staalgrijs tot diep antracietgrijs. Voor welke tint je dan ook kiest, het zal hoe dan ook mooi zijn in je nieuwe edelsteen armband. 

Dit is een partnerbijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen