zonnen tuin

Nazomer op komst? Dít wordt het weer in september

Van échte tropische temperaturen was de afgelopen maanden geen sprake. Hoe zit dat in september, krijgen we misschien te maken met nazomerweer?

We zochten het uit.

‘Normale maand’

Als we de experts van Weeronline moeten geloven, wordt september een ‘normale maand’. Dit betekent dat er grijze en natte dagen zullen zijn, maar óók nazomerdagen. Op dit soort dagen kan het wel 25 graden worden en laat de zon zich vaak zien. Het lijkt er wel op dat deze zomerse dagen in de minderheid zijn. De maxima liggen komende maand grotendeels tussen de 17 en 21 graden.

Onzekerheid

De reden dat de verwachting nog vrij onzeker is, heeft te maken met de verschillende weermodellen, aldus Weeronline. De kans is groot dat we begin deze maand te maken krijgen met een koele noordenwind en enkele buien. Erna neemt de kans op westenwinden toe, waarmee het wisselvalliger wordt.

Daarnaast spelen de orkanen op de Atlantische Oceaan een rol. Het zou kunnen dat restanten van deze stormen – in verzwakte vorm – richting ons land komen. In dat geval krijgen we te maken met echt herfstweer. Ook is het mogelijk dat een orkaan een eind ten westen van de Britse eilanden blijft. Dan krijgen we juist te maken met een zuidenwind en warm nazomerweer. Kortom: het kan alle kanten op.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images