De Slimste Mens

Dit is de eerste kandidaat van het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens’

De eerste kandidaat voor het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens’ is bekend. En dat is niet zomaar iemand. Niemand minder dan Herman van der Zandt, de toekomstige presentator van het programma, gaat strijden voor de titel ‘De Slimste Mens van Nederland’. 

De nieuwe presentator is meteen in de eerste aflevering van De Slimste Mens te zien. Ook TikTokker Appie Mussa, die we kennen als de blauwe vogel uit de songfestivalact van Joost Klein en zangeres Fay Lovsky nemen plaats in de welbekende stoelen. 

Scherp zijn

“Toen ik aan het begin van de uitzending door Philip werd geïntroduceerd, drong tot me door dat ik echt scherp moest zijn”, zegt de presentator. Hij vertelt dat het “te verdacht” zou zijn als hij als toekomstige presentator “ineens” zou winnen. “Nee, ik kwam ‘gewoon even kijken’.”

Lees ook: Vanaf deze datum start het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens’

Nieuwe presentator van De Slimste Mens

Van der Zandt neemt het presentatorstokje in 2025 over van Philip Freriks. Ook Maarten van Rossem stopt met het programma, maar het is nog niet bekend wie hem gaat vervangen. Van der Zandt laat weten aan het AD dat hij al eerder werd benaderd voor het programma, maar dat hij het “een beetje gek” vond om mee te doen, terwijl hij toentertijd nog Met Het Mes op tafel presenteerde. “Daarnaast is Philip Freriks een oud-collega en heb ik ooit college van Maarten van Rossem gehad; dat zou allemaal wel heel klef worden. Maar toen duidelijk werd dat ik dit zou gaan presenteren, dacht ik: ‘Het is nu of nooit’. Dus heb ik mijn vinger opgestoken.”

Bron: LINDA.
Foto: KRO-NCRV

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.