Heel Holland Bakt

Dít gebeurt er met de overgebleven taarten in Heel Holland Bakt

Tijdens Heel Holland Bakt worden heerlijke baksels gemaakt door alle deelnemers. Het ene baksel ziet er nog lekkerder uit dan het andere, maar wat gebeurt er na de opnames eigenlijk met al dat eten? Het programma geeft antwoord op deze vraag. 

Je hebt het je misschien weleens afgevraagd na afloop van Heel Holland Bakt. Worden alle lekkere creaties allemaal opgegeten of belanden ze in de vuilnisbak nadat Janny en Robèrt één hapje hebben geproefd? 

Overgebleven baksels

De jury neemt altijd het eerste hapje van een baksel. Dat betekent dat de deelnemers hun eigen creatie zelf nog niet hebben geproefd. Na het jureren nemen ze daarom een hap om erachter te komen hoe het smaakt. Daarna proeven de deelnemers van elkaars baksels en nemen de medewerkers van het programma ook nog even een hapje. Blijft er daarna nog wat over? Dan nemen medewerkers of deelnemers het eten me naar huis. Zo laat Heel Holland Bakt weten via Twitter. 

Proeven tijdens het bakken

Janny en Robèrt proeven niet alleen nadat de baksels klaar zijn, maar ook tijdens het bakken prikken ze graag een vorkje mee. “Ik proef niet alleen omdat ik het lekker vind, maar ook omdat als ik dingen los van elkaar proef, ik weet of het de combinatie is die maakt dat iets niet helemaal lekker is, of dat het ergens anders aan ligt. De smaak moet goed uitgebalanceerd zijn. We worden niet gelukkig van extreme smaken of baksels die niet gaar zijn, dat kan nooit lekker worden,” vertelt Janny.

Bron: Margriet, Twitter
Foto: Omroep MAX

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.