Dromen komen uit: deze vriendinnen kochten samen een villa

Wat doe je met zes goede vriendinnen en 520.000 euro? Je koopt samen een villa! Tenminste dat deed een vriendengroep uit China.

Wat doe je met zes goede vriendinnen en 520.000 euro? Je koopt samen een villa! Tenminste dat deed een vriendengroep uit China.

Wat begon als een grap

De vrouwen zijn sinds hun jeugd bevriend en grapten toen al over het idee om met z’n allen een huis te kopen voor hun pensioen. In 2018 werd deze grap werkelijkheid: samen verzamelden ze ongeveer 520.000 euro om een villa te kopen en te renoveren. In een dorp middenin de natuur vonden ze hun droomhuis met 3,5 verdiepingen en een rijstveld als tuin.

Lees ook: waarom het gezond is om vriendinnen te hebben

Ieder een eigen taak

De vrouwen verdelen de taken onderling: een iemand kookt, de ander verbouwt groenten en een ander heeft medische kennis. Het huis van rode bakstenen werd volledig omgebouwd naar een lichte woning met leefkeuken, zwembad en voor ieder een eigen slaapkamer. De vriendinnen zijn dol op thee, dus in de tuin staat een theepaviljoen dat via een steiger van bamboe te bereiken is. Omdat de 30-jarige vrouwen allemaal een gezin hebben, wonen ze nog niet fulltime in de villa. Wanneer de kinderen over een aantal jaar de deur uit zijn, verhuizen ze definitief. In de video hieronder krijg je een rondleiding door het huis.

Bron: New York Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen