Deze schakelaar blokkeert het internet

Appen, mailen of posten: we brengen heel wat tijd door op het internet. Maar voor mensen die behoefte hebben aan een meer offline leven is er nu een heel handig hulpmiddel bedacht.

Appen, mailen of posten: we brengen heel wat tijd door op het internet. Maar voor mensen die behoefte hebben aan een meer offline leven is er nu een heel handig hulpmiddel bedacht.

Net zoals een thermostaat: even een standje lager. Met de Myndr-schakelaar kun je apps, websites en andere internetdiensten dimmen. Met één draai aan de knop beslis je zelf welke internetdiensten geblokkeerd worden.

Wel muziek, niet appen

De knop heeft 5 verschillende standen, waarvan stand 1 het meest beperkend is: in die modus worden sociale media, games, video- of muziekplatformen én e-maildiensten geblokkeerd. Maar wil je liever wel een muziekje luisteren en niet appen? Dan kies je voor stand 2. De platformen worden geblokkeerd dankzij een filtersysteem. Het apparaat sluit je aan op je router. Op elk apparaat dat met het netwerk is verbonden werkt de filter. Dus zo ook op de laptop van je kids.

Lees ook: Dit is wat jouw telefoongebruik doet met je kind(eren)

Ouders

Dankzij deze schakelaar kun je dus ongestoord genieten van het avondeten samen met je gezin, zonder dat iemand naar zijn telefoon grijpt. Oprichter Maarten Wolzak laat wel weten dat het apparaat geen verlengstuk is van het ouderlijk gezag, maar een hulpmiddel om bewuster digitaal te leven: “Want ouders zijn vaak nét zo schuldig aan overmatig gebruik als kinderen. En dan kijk ik zeker mezelf ook even aan”, vertelt hij in een persbericht.

Voor een Myndr-kit moet je wel even diep in de buidel tasten: voor een schakelaar en wifirouter leg je namelijk 189 euro neer.

Ook interessant: Met deze tips overwin je je telefoonangst

Foto: Lonneke van der Palen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen