Emily in Paris

Deze films en series werden het meest bekeken op Netflix in 2023

Netflix heeft voor het eerst de kijkcijfers bekendgemaakt van alle films en series. De lijst bestaat uit ruim 18.000 titels. Het is een grote stap voor Netflix, omdat het bedrijf in het verleden de gegevens niet wilde delen met de buitenwereld.

De Nederlandse serie Undercover staat op plek 1876. 

Best bekeken serie

Netflix heeft de gegevens verzameld van de periode januari t/m juni 2023. De best bekeken serie is The Night Agent. Wereldwijd werd er maar liefst 812 miljoen uur naar de politieke thriller gekeken. Het verhaal gaat over FBI-agent Peter Sutherland die een telefoon bewaakt die nooit overgaat. Tot de dag dat dit wel gebeurt. 

Tweede plek

De titel die op twee staat is het tweede seizoen van de serie Ginny & Giorgia, dat meer dan 665 miljoen kijkuren telt. Het eerste seizoen van de hitserie Undercover heeft in de eerste zes maanden van 2023 11 miljoen kijkuren behaald. 

Lees ook: Op deze datum start het derde seizoen van Bridgerton

Goed scorende titels

Andere Netflix-titels die goed hebben gescoord zijn: Wedesday, You en Outer Banks. Ook niet-Engelse titels deden het goed en genereerden 30 procent van alle kijkcijfers. Vooral Spaanse en Koreaanse titels scoorden goed op de lijst.

Bron: AD, Netflix
Foto: Netflix

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.