Lucinda Riley

De Zeven Zussen-auteur Lucinda Riley op 55-jarige leeftijd overleden

Verdrietig nieuws: Lucinda Riley, schrijver van de populaire Zeven Zussen-reeks, is op 55-jarige leeftijd overleden. Dat maakt Xander Uitgevers bekend.

Al jaren ziek

“Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie die zo belangrijk voor haar was”, schrijft haar familie in een verklaring. “We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren.”

De Zeven Zussen

Riley werd vooral bekend door de populaire reeks De Zeven Zussen, waar wereldwijd meer dan 30 miljoen boeken van zijn verkocht. Onlangs kwam er nog een zevende deel uit. Het boek stond wekenlang op de eerste plek in de Bestseller 60. Het achtste en laatste deel zou volgend jaar verschijnen.

Bron: RTL Nieuws, NOS Foto: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen