inductiekookplaat

De inductiekookplaat schoonmaken? Dít zijn de meestgemaakte fouten

Het schoonmaken van je inductiekookplaat lijkt een simpele klus, maar wist je dat je onverhoopt toch veel kleine foutjes kunt maken? Krasjes kunnen een negatief effect hebben op de werking van de plaat.

Dit zijn de meest gemaakte fouten:

1. Niet direct na gebruik schoonmaken

Is je plaat afgekoeld, dan kun je ‘m het beste meteen schoonmaken. Op deze manier voorkom je dat etensresten er later moeilijk afgaan en het risico op krassen ontstaat.

2. De randjes vergeten

Hier kunnen ook etensresten blijven hangen.

3. Schuursponsjes en schuurmiddelen gebruiken

Wist je dat schuursponsjes en schuurmiddelen absoluut niet zijn bedoeld voor de inductiekookplaat? Ook kun je beter geen middelen met citroen of allesreiniger gebruiken. De reden is dat deze agressieve ingrediënten bevatten die de werking van de plaat kunnen beïnvloeden.

In plaats daarvan kun je etensresten op je plaat beter verwijderen door er wat water op te doen en er met een microvezeldoek overheen te wrijven. Ook afwasmiddel is een prima middel. Ben je klaar, droog ‘m dan met een schone doek om strepen te voorkomen.

4. Hard boenen

Wanneer je hard boent, loop je een groot risico om krassen te veroorzaken. Doe dit dus niet, maar gebruik een speciaal reinigingsmiddel als de etensresten lastig te verwijderen zijn. Ook een glaskrabber of inductiekrabber kan uitkomst bieden.

Bron: tipsenweetjes.nl, Consumentenbond, MAXVandaag
Foto: Getty Images