Dave Roelvink

Lief: Dave Roelvink biedt hulp aan daklozen voor zijn huis

Dave Roelvink heeft een aantal daklozen die voor zijn huis op de grond lagen, zijn matras aangeboden. Hij deelt beelden van het moment op zijn Instagram-account: “We laten ze hier niet op de grond slapen hoor”, zegt Dave als hij met de topper naar buiten loopt. 

Ook deelt Dave Roelvink een video waarin hij de daklozen een ‘fijne avond’ wenst. We zien de mannen inmiddels heerlijk op de topper liggen die zij van Dave hebben gekregen. 

Meerdere malen hulp aangeboden

“Deze gasten liggen hier altijd voor mijn deur in de buurt”, vertelt de Roelvink-telg. “Ik heb ze al meerdere malen aangeboden of ik iets voor ze kan betekenen. Of ik ze geld moet geven voor een hotel of een opvang.” Verder heeft Dave, die zelf een drugsverslaving heeft gehad, gevraagd of hij de mannen kan helpen om van hun drugs- en alcoholverslaving af te komen. Maar volgens Dave willen de mannen ‘blijven gebruiken’ en hebben zij hun leven nu geaccepteerd’. 

Lees ook: Volgers Dave Roelvink smelten weg bij schattige vakantievideo’s Dean

“Vandaar dat ik dit soort kleine dingen doe. De keren dat ik ze geld geef, zie ik ze uren later helemaal bezopen rondlopen. Dus dat doe ik ook niet meer”, vertelt hij.

Bron: RTL Nieuws
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.