Danny de Munk en aangeefster worden vandaag in de rechtbank verhoord

Ondanks dat er onvoldoende bewijs is van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Danny de Munk, vindt er vandaag een getuigenverhoor plaats van de vrouw die aangifte tegen hem deed. Ook Danny wordt donderdag achter gesloten deuren verhoord. 

In november werd bekendgemaakt dat Danny niet wordt vervolgt. Er zou namelijk onvoldoende bewijs tegen hem zijn. Maar de twee doen vandaag alsnog hun verhaal in de rechtbank, op verzoek van Danny zelf. De advocaat van de vrouw liet eerder al weten dat zijn cliënt ‘strijdlustig’ naar het verhoor komt.

Aangifte

Vorig jaar deed de vrouw aangifte tegen Danny de Munk, omdat zij zegt dat ze vijftien jaar geleden door hem verkracht is. Dat zou zijn gebeurd tijdens een samenwerking bij de musical ‘Ciske de Rat’. Danny deed daarna aangifte tegen de vrouw en vertelde in de rechtbank geëmotioneerd dat de beschuldigingen zijn leven op z’n kop zette. Hij sprak over ‘chantage’. 

Lees ook: Emotionele Danny de Munk geeft affaire toe en gaat aangifte doen

Verschillende onderzoeken

Er werden verschillende onderzoeken gedaan naar Danny, die zelf stappen zette om zijn eer te herstellen. Het onderzoek rond de verkrachtingszaak werd vroegtijdig beëindigd, omdat er te weinig bewijs was. Musicalproducent ‘Stage Entertainment’ stopte begin maart het onderzoek. “We hebben gesprekken gevoerd met de meldsters en met Danny. We hebben aandachtig geluisterd en inzicht gekregen in de verhalen, ervaringen en context”, zei een woordvoerder. Op basis daarvan besloot de musicalproducent om de zaak te laten rusten.

Bron: Libelle
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.