Moeder (2)

Gescheiden? Deze invloed heeft het coronavirus op de omgangsregeling

Wat betekent het coronavirus voor de omgangsregeling? Dat vragen gescheiden ouders zich massaal af. Wij zetten de antwoorden op een rijtje.

Veel gescheiden ouders vragen zich af welke invloed het coronavirus heeft op de omgangsregeling. Zijn ze nog verplicht om zich eraan te houden? En wat moeten ze doen bij een lockdown? De Nationale Adviesbalie geeft antwoord.

Kinderen binnen houden

Sommige ouders houden hun kind vanwege besmettingsgevaar liever binnen. Het bureau legt uit dat de situatie geen reden is om je kind niet naar de andere ouder te brengen. “Onthoud dat jouw ex ook gek is op jullie kind en het ook verschrikkelijk vindt om hem/haar te moeten missen. Daarnaast is het voor je kind ook belangrijk dat alles zoveel mogelijk normaal blijft”, leggen ze uit.

Lees ook: Hooikoorts of coronavirus? Zo herken je het verschil

Bij gezondheidsklachten

De situatie verandert wanneer een van de ouders gezondheidsklachten heeft. “Overleg in dit geval hoe jullie dit oplossen. Door zelf te bepalen dat je de kinderen niet naar hem/haar toebrengt, krijg je alleen maar ruzie”, aldus het bureau. Dit geldt ook wanneer een van de ouders een cruciaal beroep heeft. Ook dan adviseren ze om de afspraken in overleg aan te passen.

Lockdown

Gescheiden ouders zijn bang om hun kinderen wekenlang niet te zien wanneer Nederland in een lockdown terechtkomt. Voor deze ouders heeft het bureau slecht nieuws: de kans is namelijk groot dat de kinderen bij de ouder moeten blijven bij wie ze op dat moment zijn. “Ontzettend vervelend, zowel voor jou als voor de kinderen, maar dit is overmacht. Gelukkig kunnen we online goed met elkaar communiceren, waardoor je wel contact kunt houden en bijvoorbeeld met elkaar kunt skypen”, aldus het bureau.

Lees ook: Mag je nog wel naar buiten om te sporten of te wandelen?

Bron: Linda.nl Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen