Nieuwtjes

Boeren bedankt!

Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Daarnaast wil de Dierenbescherming consumenten stimuleren te kiezen voor vlees en eieren afkomstig van dieren die onder betere omstandigheden worden gehouden dan in de gangbare vee-industrie. Dit jaar bestaat het keurmerk 10 jaar.

Tijdens de Beter Leven week wordt stilgestaan bij de aandacht die de boeren hebben voor het dierenwelzijn. Boer Henk Broeders wordt – als symbool voor alle boeren – bedankt met een persoonlijk kunstwerk. Van alle primaire shoppers zijn PLUS klanten het meest bekend met het Beter Leven keurmerk.

Diervriendelijk
De Dierenbescherming is zeer te spreken over het diervriendelijke assortiment van PLUS. Marijke de Jong, programmamanager van het Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming is met name positief over de breedte van het sterrenaanbod, waarbij opvalt dat er qua diervriendelijkheid een schepje bovenop wordt gedaan. “Naast het basissassortiment met één ster zie je dat bij PLUS het rundvlees altijd minimaal twee sterren heeft, en dat is bij eieren ook het geval. Dat is natuurlijk fantastisch.”

Op bovenstaande foto zie je: Martin de Vink (assistent categorymanager PLUS), Marijke de Jong (programmamanager Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming), Debbie Huisman (MVO specialist PLUS), Denise Dijkhof (senior categorymanager PLUS), Susanne Maassen (manager stichting Beter Leven keurmerk), Toine van den Broek (ketenregisseur Biefselect) en PLUS boer Henk Broeders Fotograaf: Clara Mazèl

 

Reageer op dit artikel

Instagram