Leuk: binnenkort kun je met de nachttrein naar déze Europese steden

Leuk: binnenkort kun je met de nachttrein naar déze Europese steden

Ga jij graag op pad om Europese steden te ontdekken? Dan hebben we goed nieuws, want binnenkort rijdt er een nachttrein naar verschillende steden in Europa. 

Als je graag citytrips maakt dan weet je vast ook dat het reizen vaak niet goedkoop is. Maar met de komst van een nachttrein komt daar verandering in. Je bent misschien iets langer onderweg, maar het kost je waarschijnlijk ook minder geld. 

Nachttrein 

Lang was het niet bepaald populair om met de trein op vakantie te gaan. Dat kwam voornamelijk door de hoge prijzen die je betaalde voor een ticket en het feit dat vliegtickets vaak goedkoper waren. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. In 2021 werd de European Sleeper geïntroduceerd. Dit is een nachttrein die verschillende steden in Europa met elkaar verbindt. En ook de NS heeft een soortgelijk concept: de Nightjet die onder andere naar Praag, Wenen, München, Innsbrück, Milaan, Verona en Venetië rijdt. Een slaapcabine kost wat meer geld, maar een ticket voor een zitplek koop je al vanaf dertig euro. 

Berlijn

Heb je altijd al een tripje naar Berlijn willen maken? Dan kun je dat vanaf 25 mei doen met een nachttrein. Het nadeel is dat hij niet dagelijks rijdt, maar op maandag, woensdag en vrijdag wel. Hiermee rijd je binnen tien uur naar Berlijn en je kunt op verschillende plekken in Nederland opstappen. Voor een ticket betaal je minder dan vijftig euro. 

Lees ook: 5 redenen om alleen een weekendje weg te gaan

Slapend naar Barcelona

Zoek je toch liever de Spaanse zon op? Dan moet je nog even wachten, maar vanaf december rijdt er ook een nachttrein naar Barcelona. Voor deze reis kun je in Amsterdam, Den Haag HS, Rotterdam en Roosendaal opstappen. Met deze trein reis je negen uur door België en Frankrijk om vervolgens te arriveren in Barcelona. Het is nog niet bekend hoeveel je voor zo’n ticket moet betalen, maar de kans is groot dat het goedkoper is dan een vliegticket.

Ondertussen zitten ze niet stil bij de European Sleeper. Ook Stockholm staat op het lijstje. Binnenkort kun je dus slapend naar steeds meer Europese steden. 

Bron: Libelle
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.