Bibian Mentel

Bibian Mentel neemt afscheid van Instagram: ‘Zelf berichten plaatsen lukt niet meer’

De zieke Bibian Mentel heeft haar fans bedankt op Instagram: het is het laatste bericht dat ze zelf post op haar eigen account. ‘Het lukt niet meer om zelf berichten te plaatsen’, schrijft ze.

Haar stichting Mentelity Foundation blijft wel updates geven over haar gezondheid.

Steunbetuigingen

‘Wat een liefde heb ik de afgelopen tijd mogen ontvangen. Ontzettend veel dank voor jullie berichtjes, kaartjes en bloemen’, schrijft Bibian bij een foto waarop ze met haar man Edwin Spee staat. ‘Ook vind ik het echt fantastisch om te zien hoeveel donaties en steunbetuigingen er zijn binnengekomen bij mijn Mentelity Foundation. Ik ben ervan overtuigd dat mijn stichting nog heel lang kinderen met een lichamelijke uitdaging gaat helpen.’

Uitzaaiingen

Bibian kreeg bijna twintig jaar geleden voor het eerst te maken met botkanker, waardoor haar onderbeen geamputeerd moest worden. De ziekte keerde telkens terug, maar keer op keer wist Bibian de kanker te overwinnen én bovendien uit te blinken in als paralympisch snowboardster. Onlangs werden helaas uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen, waardoor verdere behandeling niet meer mogelijk is.

Foto: ANP