Ontwerp Zonder Titel (25)

Bewezen: luisteren naar kerstmuziek is goed voor je mentale gezondheid

Is SkyRadio in december jouw beste vriend? Wij vertellen je waarom het luisteren naar kerstmuziek zo goed voor je is.

Jingle Bell Rock

Wie af en toe naar Sky Radio luistert, zal zo nu en dan al een kerstliedje voorbij horen komen. Misschien een beetje aan de vroege kant, maar stiekem zorgt kerstmuziek vaak wel voor een warm, nostalgisch gevoel. Terwijl je in de auto zit, kun je een kleine glimlach niet onderdrukken. Voor mensen die voornamelijk positieve herinneringen hebben aan kerst, zal kerstmuziek zorgen voor positieve gevoelens. Je denkt weer terug aan die tijd waarin je met je vader de kerstboom versierde of je met de hele familie gezellig aan het gebruikelijke kerstdiner zat. De meest bekende kerstliedjes zijn al jarenlang populair en het is logisch dat deze liedjes herinneringen opwekken.

Lees ook: Het weerbericht waar je op wacht: krijgen we dit jaar een witte kerst?

Vrolijk

Naast de positieve herinneringen die kerstmuziek vaak naar boven haalt, zijn de liedjes zelf vaak ook vrolijk en positief. Uit onderzoek blijkt dat vrolijke muziek, ook zorgt voor vrolijke gevoelens. Muziek kan je emoties versterken en als je al dol bent op de feestdagen, zal door kerstmuziek jouw euforische stemming alleen maar toenemen . De komende tijd vooral naar Sky Radio luisteren dus.

Vriendin’s favoriet

De Dinsmore kunstkrans van Black Box Trees brengt een warme, winterse sfeer in je huis met zijn mix van harde en zachte PVC naaldjes, afgewerkt met kunstsneeuw. Ideaal voor aan de deur of als basis voor een kerststukje. Voeg zelf kerstdecoratie toe om het geheel af te maken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Disney-fans opgelet! Primark verkoopt nu decoratie voor in de kerstboom

Foto: GettyImages
Bron: Mummypages

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.