flirten relatie

Bewezen: déze mensen spelen het vaakst ‘hard to get’

‘Hard to get’ spelen: niet iedereen houdt ervan, maar het kan een strategie zijn om (on)bewust die potentiële liefde naar je toe te trekken. Onderzoek toont aan dat déze mensen hier het vaakst toe geneigd zijn.

Gemengde signalen

Mensen die hard to get spelen, geven vaak gemengde signalen af. ‘Vindt hij mij nou leuk of niet?’ Aan de ene kant kan deze strategie heel frustrerend zijn tijdens het daten, maar aan de andere kant kan het de persoon ook interessanter maken. Dikwijls zorgt die ‘hard to get’ houding ervoor dat de ander meer zijn of haar best gaat doen om toch aandacht te krijgen.

Lees ook: https://www.vriendin.nl/thuis/leuke-weetjes-over-relaties-en-daten/

Hechtingsstijl

Ieder mens heeft een bepaalde hechtingsstijl. Die stijl is vaak het gevolg van ervaringen met relaties in het verleden. Misschien ben je bijvoorbeeld wel heel angstig of controlerend. Het kan ook zo zijn dat je erg vermijdend bent en bang bent om relaties met anderen aan te gaan.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die vermijdend zijn, vaak de personen zijn die ‘hard to get’ spelen. En dit heeft te maken met verschillende redenen: ze willen zichzelf bijvoorbeeld beschermen of weten nog niet zeker of die ander wel écht relatiemateriaal is. Hierom houden ze alle opties nog een beetje open.

Andersom zijn het vaak de mensen met een meer angstige hechtingsstijl die zich voelen aangetrokken tot de ‘hard to get’ spelers. Ze zijn meestal opgegroeid met een onzeker huwelijk van hun ouders of opvoeders, waardoor zij hebben meekregen altijd hun best te moeten doen voor de ander.

Man vs. vrouw

Andere studies hebben aangetoond dat het vooral vrouwen zijn die ‘hard to get’ spelen. Daarnaast worden mannen, in vergelijking met vrouwen, juist weer meer aangetrokken wanneer de andere sekse deze strategie toepast. Dit zou namelijk het mannelijke jachtinstinct aanwakkeren.

Weet je dat ook weer.

Lees ook: https://www.vriendin.nl/persoonlijke-verhalen/marcella-ik-weet-het-zeker-mijn-schoonmoeder-zit-achter-onze-scheiding/

Bron: Psychologytoday

Foto: GettyImages