bril vrouw

Bewezen: brildragers lopen drie keer minder risico op coronabesmetting

Goed nieuws voor de brildragers ons ons: uit onderzoek is gebleken dat mensen met een bril maar liefst drie keer minder risico op een besmetting met corona lopen.

Dat meldt Independent.

Studie

Voor hun studie bekeken wetenschappers de afgelopen zomer twee weken lang 304 mensen (223 mannen en 81 vrouwen) in een ziekenhuis in Noord-India. Ze waren allemaal tussen de 10 en 80 jaar oud en waren opgenomen met coronasymptomen. 19 procent van hen gaf aan meestal een bril te dragen.

Minder risico

Uiteindelijk ontdekten de wetenschappers dat de patiënten gemiddeld 23 keer per uur hun gezicht aanraakten. Voor hun ogen was dit aantal gemiddeld drie keer per uur. Ook zagen ze dat het risico om besmet te raken met het virus twee tot drie keer kleiner was voor brildragers. Zij raakten hun ogen namelijk veel minder aan dan mensen zonder bril.

Lenzen meer risico

Eerder werd al door artsen aangeraden om lenzen te vervangen door een bril, om de kans op een coronabesmetting te verkleinen. Daarnaast kan het inzetten en verwijderen van lenzen ook voor een besmetting via de handen zorgen.

Bron: Independent, Libelle
Foto: Getty Images

Lees ook:zó voorkom je dat je bril beslaat wanneer je een mondkapje draagt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen