Klussen

Wil je een Bed & Breakfast beginnen? Hier moet je op letten

Veel mensen hebben de droom om van die schuur die op het moment niet gebruikt wordt een prachtige Bed & Breakfast te maken. Om deze droom uit te laten komen zul je de schuur natuurlijk moeten verbouwen.

Het moet er immers piekfijn uitzien voor je klanten. Met de onderstaande tips zul jij ervoor zorgen dat je vervolgens een succesvolle B&B kunt starten in de verbouwde schuur.

Bestemmingsplan

Voordat je überhaupt een Bed & Breakfast kunt beginnen moet je uitzoeken of je op de gewenste locatie wel een B&B mag openen. Hiervoor moet je een bezoek brengen aan de gemeente. Ook moet je het bestemmingsplan controleren. Je hebt de B&B natuurlijk in of bij je woonhuis. Hierdoor is het pand meestal alleen toegestaan voor woonvoorziening. Per gemeente verschilt het of er wel of niet binnen een woonvoorziening een Bed & Breakfast toegestaan is. Als dit wel het geval is dan kun je dus een B&B starten. Wel is er dan mogelijk sprake van speciale regels, zoals een maximaal aantal gasten of kamers.

Voorzieningen

Als je toestemming hebt van de gemeente om je schuur om te toveren tot een Bed & Breakfast dan is het slim om ook je buren te betrekken bij je plan. Zij kunnen immers hun zegje doen bij de gemeente over je vergunningsaanvraag. Met goed contact zal je dit mogelijke probleem kleiner maken. Daarnaast moet je zorgen voor goede voorzieningen, waar zowel je buren als je klanten blij van zullen worden. Hierbij moet je denken aan de voorzieningen in de B&B, zoals een toilet die goed doorspoelt. Ook moet er genoeg ruimte zijn om te parkeren naast het gastenverblijf. Hier zouden je buren in principe ook gebruik van kunnen maken indien dit mogelijk is.

Verbouwen

Inmiddels heb je als het goed is toestemming van zowel de gemeente als de buren gekregen. Je mag dus starten met je eigen Bed & Breakfast aan huis. Maar, voordat je dit kunt doen moet je natuurlijk nog wel even die schuur verbouwen. Uiteraard kun je dit ook laten doen door specialisten, maar als je een handige klusser bent dan kun je de verbouwing zelf doen met behulp van een boormachine van Makita. Hierbij zijn een paar aspecten van belang. Zo moet het gastenverblijf goed geïsoleerd zijn, wat bij een oude schuur meestal niet het geval is. Neem dus een aantal isolatiemaatregelen om hiervoor te zorgen. Bovendien is het verstandig om de B&B rolstoel- en kindvriendelijk te maken. Met behulp van die boormachine van Makita zou je dus van de treden een helling kunnen maken waarover een rolstoel kan. Een traplift is mogelijk ook nodig als je Bed & Breakfast bestaat uit meerdere verdiepingen.

Dit is een partnerbijdrage. Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen