Bas Muijs

Bas Muijs na hartaanval ‘fysiek bijna weer de oude’

Bas Muijs heeft een heftige tijd achter de rug nadat hij in 2021 een hartaanval kreeg en afgelopen maart slachtoffer werd van een afpersingszaak met geweld en gijzeling. De 47-jarige acteur vertelt nu dat hij fysiek bijna weer de oude is. 

Hij staat zelfs, nu het beter gaat, in het theater met de voorstelling ‘Oh Oh Den Haag’.

Fysiek beter

Eind 2021 kreeg Bas een hartaanval, waarna hij maanden moest revalideren. Langzamerhand pakte hij in 2022 zijn leven weer op en keerde hij terug als Stefano in GTST. Maar in maart werd hij slachtoffer van mishandeling en afpersing. Bas mag daar niets over zeggen door het lopende onderzoek, maar vertelt aan het AD dat het fysiek beter met hem gaat.

Lees ook: Bas Muijs gegijzeld en mishandeld: ‘Enorme impact op Bas en zijn gezin’

Zaalvoetbal

Inmiddels staat Bas weer op het podium, kan hij weer fietsen en heeft hij zijn oude hobby zaalvoetbal opgepakt. Daar heeft hij wel flink voor moeten trainen, vertelt hij. De hereniging met mijn team was zo’n emotioneel moment dat de scheidsrechter de wedstrijd even moest stilleggen. Ik ben ook zo ontzettend dankbaar dat het allemaal weer kan. Gelukkig heb ik mijn vrouw naast mij staan. Zij is huisarts en houdt mij goed in de gaten.

Bron: AD
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.