Baby (1)

Baby geboren op de N9 in Noord-Holland: ‘Een kerngezond jongetje’

Inspecteur van Rijkswaterstaat Esther Hotting heeft voortaan een goed verhaal op verjaardagen: ze was woensdag getuige van een bevalling op de N9, bij hectometerpaaltje 96,2 om precies te zijn.

Ze vertelt er mee over in het Noordhollands Dagblad.

Ambulance

“We kregen een melding dat er op de weg langs het Noordhollands Kanaal ter hoogte van de afslag naar Schagerbrug een oliespoor op de weg lag”, aldus Esther. Uiteindelijk blijkt het geen olie maar gesmolten bitumen (dat wordt gebruikt voor de aanleg van de weg), dus het probleem is snel opgelost. Tot ze een passerende doktersauto en ambulance in volle vaart voorbij ziet rijden. Esther scheurt erachteraan.

Onwel

“Tussen Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug, een paar kilometer verderop, stonden in een pechhaven langs de weg een auto en de ambulance. Daar kon ik mijn eigen auto nog net achter zetten.” Ze vervolgt: “Toen ik de parkeerhaven veilig had afgezet, vroeg ik aan een ambulancemedewerker of er iemand achter het stuur onwel was geworden. Dat gebeurt wel vaker langs de weg, maar de medewerker zei: ‘Nee, we hebben een bevalling’. Dan schrik je wel even.”

Mutsje

Twee tellen later wordt de baby geboren, op het asfalt van de weg. “Ik ben geen dokter, maar voor zover ik kon zien was het een kerngezond jongetje, in een doek gewikkeld en met een mutsje op zijn hoofd.”