Wat Gebeurt Er Met Jou Als Je Sjans Hebt Op Een Terras Met Een Voorbijganger Op De Fiets 2021 01 25t105649.673

Aperol-spritz liefhebbers opgelet: recept voor Aperol-cheesecake

Goed nieuws voor aperol-spritz liefhebbers: voor een zomers drankje is het nu misschien even niet de tijd, maar wat dacht je van een heerlijk romige cheesecake met je favoriete smaak?

Het recept.

Ingrediënten

Nodig:
– Springvorm (van ongeveer 26 centimeter)

Voor de bodem
– bruine suiker (2 eetlepels)
– vloeibare boter (140 gram)
– haverkoekjes (250 gram)

Voor de vulling
– ricotta (700 gram)
– slagroom (400 gram)
– suiker (120 gram)
– gelatine (10 vellen)
– sinaasappel (schil en sap)
– Aperol (2 eetlepels)

Voor de topping
– Halve sinaasappel (sap)
– Abrikozen (600 gram)
– Aperol (3 eetlepels)
– Suiker (2 eetlepels)
– Kokosvlokken

Aan de slag

1. Vet de springvorm in met wat boter of bekleed ‘m met bakpapier. Vervolgens vermaal de koekjes tot kleine stukjes en mix je deze met de boter. Druk het mengsel in de springvorm en laat het erna een uurtje afkoelen.
2. Het uur kun je prima gebruiken om de topping te bereiden. Was de abrikozen, verwijder de pitten en halveer ze. Weeg 250 gram af en snijd hier kleine stukjes van. Doe deze vervolgens in een pan, samen met twee eetlepels suiker en het sap van een halve sinaasappel en laat het mengsel vijf minuten sudderen. Pureer het erna en giet het door een zeef. Vervolgens kun je de Aperol erdoorheen mixen.
3. Voor de vulling week je de gelatine in koud water en klopt de slagroom stijf. Mix nu de ricotta, sinaasappelschil, twee eetlepels sinaasappelsap en suiker tot een romig mengsel.
4. Verwarm de Aperol in een pannetje en los de gelatineblaadjes hierin op. Doe er twee eetlepels ricottaroom bij en meng het met de rest van de room die je nog over hebt. Verdeel dit mengsel over de cakebodem en laat de cheesecake een nachtje in de koelkast staan.
5. Wakker? Snijd de overgebleven abrikozen in kleine delen en verdeel ze over de cake. Tot slot kun je de cake met wat Aperol-abrikozensaus besprenkelen en met kokosvlokken versieren.

En voilà: genieten maar.

Bron: Libelle, Freundin
Foto: Getty Images

Lees ook: dit wil je: dit warme Aperol-drankje vliegt het internet over