Agent Nadia in tranen na schietpartij in Bureau Rotterdam

Agent Nadia in tranen na schietpartij in Bureau Rotterdam

In ‘Bureau Rotterdam’ krijgen de agenten een melding van een schietpartij. Agenten Nadia en Joyce gaan erop af en zijn als eerste ter plaatse bij het slachtoffer. 

Wond dichten

Nadia en Joyce vinden het slachtoffer op de grond, een paar straten voor de plek waar het incident heeft plaatsgevonden. De man is in zijn been geraakt en bloedt hevig. “Oh, mijn god”, zegt Nadia. De ambulance is nog onderweg en de twee agenten pakken de eerste hulp op. Ze proberen de wond te dichten en hoewel ze daar ooit les in hebben gehad, gaat dit niet helemaal goed. Gelukkig komen andere agenten snel ter plaatse om te helpen. 

‘Mensen verwachten wel iets van je’

De ambulance arriveert en de man wordt meegenomen naar het ziekenhuis. Voor de agenten begint het onderzoek. “Hij wil niet vertellen waar het mee te maken heeft”, zegt Nadia over het slachtoffer. Het zit Nadia niet lekker dat ze niet goed wist wat ze moest doen om hem te helpen. Hoewel er veel schietpartijen zijn, is dit de eerste keer dat zij als eerste ter plaatse is. Ze kan haar tranen niet bedwingen bij haar collega’s.  “Ik baal er wel van, want mensen verwachten wel iets van je.” 

Machteloos

In de auto belt Nadia met het thuisfront om haar hart te luchten.  “Ik baal zo erg en ik moest echt janken. Ik voelde me zo zwaar machteloos. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt.” Ook vindt de agent het vervelend dat haar collega’s haar zagen huilen. “De chef van heel Rotterdam-Zuid staat hier en dan begin ik te janken.”

Zoektocht

De zoektocht naar de dader is ondertussen bezig. Ze zoeken in de drugshoek, omdat er een pakketje is gevonden bij een portiek dat vermoedelijk cocaïne bevat. Daarnaast worden er twintig hulzen en een vuurwapen gevonden. De recherche moet verder onderzoek doen en het blijkt dat het slachtoffer de cocaïne wilde afpakken van een drugsdealer. Dit ging mis toen een derde persoon begon te schieten. Die persoon hebben ze gevonden.

Bron: RTL Boulevard
Foto: RTL

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.