Abba Voyage World Premiere Vip Arrivals

Helaas: ABBA treedt definitief niet op tijdens het Eurovisie Songfestival

Veel mensen hoopten op een echte ABBA-reünie, toen ze de Zweedse Loreen het Songfestival zagen winnen. Het Songfestival gaat volgend jaar na Zweden, precies 50 jaar nadat ABBA won met het nummer Waterloo. Toch geeft de popgroep aan dat ze niet van plan zijn om op te treden. 

Leden Björn Ulvaeus en Benny Andersson hebben dit laten weten aan de BBC.

Nee is nee

Donderdag wordt het interview met Björn en Benny uitgezonden op de Britse zender. Samen met Agnetha Faltskog en Anni-Frid Lyngstad, vormden de twee de Zweedse popgroep ABBA. Benny laat weten dat hij een optreden niet ziet zitten. En als ik niet wil, doen de anderen het ook niet”, zegt hij. “Het is voor ons alle vier hetzelfde. Iemand zegt nee? Dan is het een nee.” En volgens Björn kan de band het vijftigjarig bestaan ook vieren zonder een optreden tijdens het Songfestival. 

Lees ook: Herken jij ze nog? ABBA voor het eerst sinds 36 jaar weer samen gefotografeerd

Songfestival in Zweden

In 2024 vindt het Songfestival plaats in Zweden, omdat de Zweedse zangeres Loreen won. Direct na haar winst werd er al gespeculeerd over een optreden van ABBA, vanwege hun jubileum. Maar helaas voor ABBA-fans hoeven we onze hoop daar niet op te vestigen.

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.