Trouwen

4x tips voor een romantisch aanzoek tijdens Valentijnsdag

Zit jij eraan te denken om jouw geliefde een aanzoek te doen? Dan is Valentijnsdag het perfecte moment daarvoor. Veel mensen vinden dit nogal cliché, maar met de juiste tips maak jij het zo origineel en romantisch als jij zelf wil. Hieronder praten we je bij.

1. Maak van tevoren een planning

Valentijnsdag valt op een doordeweekse dag, dus de kans is groot dat jullie gewoon aan het werk zijn. Als je het alsnog groots wil uitpakken, is het belangrijk dat je van tevoren een planning maakt. Een aanzoek doe je namelijk niet zomaar en het moet natuurlijk een speciaal moment zijn. Wil je uiteten bij jullie favoriete restaurant? Zorg er dan voor dat je op tijd een tafeltje reserveert. Met Valentijnsdag kan het natuurlijk een stuk drukker zijn dan dat je gewend bent. Ook moet je de verlovingsring op tijd uitzoeken: op je knieën gaan met lege handen is natuurlijk niet de bedoeling.

2. Verplaats je in de ander

Misschien heb jij wel voor ogen hoe het perfecte aanzoek eruitziet, maar het moet natuurlijk ook prettig aanvoelen voor jouw geliefde. Verplaats je dus in diegene. Denk na wat hij of zij graag tijdens een aanzoek wil horen en wil zien. Wellicht heeft jouw geliefde altijd al gezegd: ik wil ten huwelijk gevraagd worden bij zonsondergang, of ik wil graag een mooie verlovingsring van DiamondsByMe. Probeer met deze wensen rekening te houden om het aanzoek zo speciaal mogelijk te maken. Zo wordt het gegarandeerd een succes!

3. Maak het persoonlijk én origineel

Een aanzoek is een mooi moment tussen jullie twee. Houd het daarom zo persoonlijk mogelijk en probeer origineel te blijven – benoem vooral niet die ene quote van die romantische film. Maak gebruik van de mooie momenten die jullie in jullie relatie hebben beleefd, want zo maak je het aanzoek persoonlijk. Ook moet het aanzoek origineel blijven en bij jullie interesses passen. Als jullie niet van kaarsjes en rozenblaadjes houden, is het belangrijk dat je dit dan ook overslaat.

4. Kies een romantische plek uit

Daar is het moment suprême: het aanzoek! De locatie van het aanzoek is van groot belang. Ook hierbij geldt dat het leuk is om origineel te blijven, en natuurlijk waar jullie je goed bij voelen. Als jullie veel waarde hechten aan jullie eigen stekkie, kan een aanzoek prima bij jullie thuis plaatsvinden. Of als jullie dol zijn op een nachtje weg in een hotel is kun je deze plek ook zo romantisch mogelijk maken. Of als je het écht groots wil uitpakken: wat dacht je van het buitenland?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met DiamondsByMe.