Nieuwtjes

1 miljoen Nederlandse vrouwen hebben geen beste vriendin

Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen voelt zich eenzaam. Dit blijkt uit een onderzoek dat Vriendin samen met VriendinnenOnline.nl heeft uitgevoerd. Daarom organiseren wij op woensdag 24 april de eerste speeddate voor vrouwen.

Op de foto: Lize Mast van VriendinnenOnline.nl (links) & Renske Veldhoff, hoofdredacteur vrouwenweekblad Vriendin

Waardevolle vriendschappen

Uit de poll die in maart 2019 is uitgezet, blijkt dat 62% van de lezeressen een beste vriendin mist en er graag een zou willen hebben. Daarnaast, blijkt uit het onderzoek, is ruim 30% niet tevreden over haar huidige vriendschappen. Voor de hoofdredacteuren van Vriendin en VriendinnenOnline.nl is dit aanleiding de krachten te bundelen en in te spelen op deze trend. Samen organiseren zij op woensdag 24 april daarom de eerste speeddate voor vrouwen, om hen te helpen met het vinden van waardevolle vriendschappen en nieuwe vriendinnen.

Eerste speeddate voor vriendinnen in Nederland

Bijna een kwart van de ondervraagde vrouwen vindt het moeilijk om met potentiële nieuwe vriendinnen in contact te komen. Om dit gemakkelijker voor hen te maken, nemen Vriendin en VriendinnenOnline.nl het initiatief om als matchmaker op te treden en hen in real life door speeddaten met elkaar te verbinden.

Hoe het idee ontstond

Het idee voor dit initiatief is ontstaan door de vele reacties en vragen van Vriendin-lezers en VriendinnenOnline.nl-bezoekers. Het online platform VriendinnenOnline.nl helpt vrouwen sinds 2014 met het vinden van leuke, nieuwe vriendschappen. Sinds de oprichting zijn via deze weg al meer dan 180.000 vriendschappen ontstaan. Ook voor vrouwenweekblad Vriendin is vriendschap een belangrijk onderwerp. Hoofdredacteur Renske Veldhoff: “Het ontbréken van vriendschap is minstens zo belangrijk. Onze lezeressen zijn soms hard op zoek naar een vriendin, zo blijkt uit hun reacties op Vriendin.nl en op het onderzoek. Wij kunnen en willen een schakel vormen om vrouwen te helpen in het vinden van deze vriendschappen.”

Doe ook mee!

Ben je benieuwd naar meer informatie over onze eerste speeddate? Kijk op onze pagina Vriendin.nl/speeddate.

Reageer op dit artikel

Instagram