Placeholder

Oude kleding

Wist je dat er gemiddeld tussen de 5 en 20 ongedragen kledingstukken in je kast hangen? Zonde!

Wist je dat er gemiddeld tussen de 5 en 20 ongedragen kledingstukken in je kast hangen? Zonde!

Heb jij dat shirtje dat je een jaar geleden voor € 5 kocht nog steeds niet gedragen? Of hangt dat kaartje nog steeds aan die jurk die nu uit de mode is? Ontzettend zonde en niet nodig!

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 70% van de Nederlanders tussen de 5 en 20 ongedragen kledingstukken in de kast heeft hangen. Vaak doen wij kledingstukken pas weg als we ze niet meer passen. Maar 55% van de Nederlandse bevolking gooit ongedragen kleren gewoon weg omdat ze toch nooit gedragen worden. Daar kun je veel  betere dingen mee doen!

Jaarlijks wordt er tussen de € 50 en € 250 per persoon aan kleding weggegooid terwijl dat helemaal niet nodig is. De crea bea’s kunnen van oude kleding nog wat leuks maken, zoals een kussentje of een leuke tas. Als je niet zo creatief bent, kun je je oude kleding beter inzamelen en doneren aan een goed doel. Neem bijvoorbeeld het Leger des Heils of het Rode Kruis. Zij hebben verschillende containers door het land staan waar je de kleding in kunt doen. Zo maak je andere mensen ontzettend blij met jouw (on)gebruikte kleding.

Bron: nu.nl