Rustgevend Speelgoed

5x rustgevend speelgoed: perfect voor kinderen met ADHD

In de drukke wereld van vandaag kan het vinden van rust en concentratie een uitdaging zijn, vooral voor kinderen met ADHD. Daarom is het belangrijk om ze te voorzien van speelgoed dat helpt om kalmte en focus te bevorderen. Daarom hier acht stuks speelgoed die perfect zijn voor dit doel.

Rustgevend speelgoed voor kinderen met ADHD

1. Kinetic zand 

Eerst en vooral, Kinetic Zand. Dit unieke zand is ideaal voor sensorische spelletjes en biedt oneindig veel creatieve mogelijkheden. Het is zacht, droogt niet uit en is gemakkelijk te vormen en te kneden.

2. Puzzels

Puzzels zijn bovendien een uitstekende manier voor kinderen om hun probleemoplossende vaardigheden en focus te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de Jan van Haasteren puzzels. Die zijn razend populair, je kind zal het geweldig vinden.

3. Kleur- en tekenmateriaal

Kleur- en tekenmateriaal stellen kinderen in staat om hun creativiteit te uiten en kunnen tevens zeer rustgevend werken. Vind je kind het lastig om zelf iets te bedenken, dan kun je ook nog aan een lichtbak denken, onderstaande is ook te gebruiken voor diamond painting.

4. Bouwstenen

Daarbij zijn bouwstenen, zoals LEGO, geweldig voor het verbeteren van de fijne motoriek en het concentratievermogen. Denk aan onderstaand hamburgerrestaurant die in de brand staat. Niet alleen leuk om te bouwen maar ook om mee te spelen.

5. Bouwpakket

Tot slot is een bouwpakket perfect rustgevend speelgoed. Het stimuleert zowel creativiteit als fijne motorische vaardigheden. Met het pakket van hieronder kan je kind een klein gezinshuis bouwen en metselen. Wedden dat hij daar gelukkig van wordt?

Kortom, het juiste speelgoed kan een enorm verschil maken in het leven van een kind met ADHD. Elk van deze opties biedt een unieke manier om rust en concentratie te bevorderen, terwijl ze tegelijkertijd plezier en vermaak bieden.

Lees ook: 5x meest uitdagende speelgoed voor hoogbegaafde kinderen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker