Placeholder

Zo bereid je je voor op de Avondvierdaagse

Lopen jouw kinderen de avondvierdaagse? Altijd leuk, maar als moeder moet je zorgen dat er vroeg eten op tafel staat en dat kinderen pepermuntjes meekrijgen. We geven tips.

Lopen jouw kinderen de Avondvierdaagse? Altijd leuk, maar als moeder moet je zorgen dat er vroeg eten op tafel staat en dat kinderen pepermuntjes meekrijgen. We geven tips.

De Avondvierdaagse kan vooral heel erg leuk zijn. Als de kinderen nog jong zijn, is het leuk om zelf mee te lopen. Een snelle manier om beter kennis te maken met andere ouders. Bovendien zijn je kinderen en jij goed in beweging.

1. Op tijd eten op tafel
De hele week moet er op tijd een maaltje klaarstaan. Probeer je kinderen van een warme maaltijd te voorzien. Een bord pasta zorgt voor voldoende koolhydraten en is snel klaar te maken. Op Vriendin.nl hebben we veel snelle recepten. Zie hieronder een paar opties.

Maaltijdsalade met rosbief en sinaasappeldressing
Volkoren pastasalade met gegrilde kip
Sla-wrap met zoet-zuur gehakt

2. Geef gezonde snacks mee
Voor energie onderweg kun je stukjes fruit of groenten meegegeven in een rugzakje of buideltasje. Denk aan stukjes appel, komkommer en tomaatjes. Een rolletje snoep als traktatie geeft ook wat energie. Denk aan druivensuiker bijvoorbeeld. Ook makkelijk om mee te geven: een krentenbol, voor extra energie. Ook niet vergeten: een flesje water.

Een echt klassiek lekkernij voor de Avondvierdaagse ken je misschien nog wel van vroeger: leg drie peperpuntjes op een halve citroen of sinaasappel en dek af met een zakdoek. De zakdoek maak je vast met een elastiekje. Een echte dorstlesser en goed voor de vitamientjes. Het zuur is niet zo goed voor de tanden, maar dat moet eens per jaar niet veel kwaad kunnen.

3. Motiveer je kinderen
Loop je niet mee? Zorg dat je op de laatste avond bij de finish staat om je kinderen toe te juichen. Je kunt ook een klein cadeautje geven, denk aan een mooi opschrijfboekje met leuke pen, een medaille van chocola of een ingelijste foto die je maakte bij de finish. Dit motiveert je kind om volgend jaar weer mee te doen.

Geschiedenis van de Avondvierdaagse
In 1940 vond de Avondvierdaagse plaats en was een initiatief voor en door volwassenen. De Duitse bezetters vonden dit natuurlijk niet goed, dus pas na de oorlog konden wandelaars de vierdaagse voortzetten. Inmiddels wordt bijna overal in Nederland de Avondvierdaagse gelopen.