Placeholder

Waan je in vroegere tijden…

…in een van de topkastelen van Nederland! De vijf mooiste en grootste kastelen van Nederland hebben deze zomer een superleuke actie georganiseerd.

…in een van de topkastelen van Nederland! De vijf mooiste en grootste kastelen van Nederland hebben deze zomer een superleuke actie georganiseerd.

De vijf Nederlandse topkastelen zijn Muiderslot, Kasteel de Haar, Huis Bergh, Slot Loevestein en Kasteel Hoensbroek. Deze zomer werken de kastelen samen: je kunt er dan met korting naartoe!

Hoe werkt het?
Heel simpel: bezoek in de maanden juli of augustus een van de kastelen, en krijg 25 % korting op de andere vier! De deelnemende kastelen zijn vrijwel het gehele jaar geopend en organiseren leuke evenementen en activiteiten voor iedereen. Voor meer informatie over de actie kun je even kijken op de websites van de kastelen, of telefonisch contact met ze opnemen.

De kastelen
Kasteel de Haar
Kasteel de Haar in Utrecht is het meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Met zijn torens, grachten, poorten en ophaalbruggen ziet Kasteel de Haar eruit als het perfecte middeleeuwse kasteel. Het kasteel is omringt door een park met oude bomen, waterpartijen en prachtige siertuinen.
Meer informatie: www.kasteeldehaar.nl

Muiderslot
Rijksmuseum Muiderslot in Noord-Holland is een prachtig middeleeuws kasteel, gebouwd rond 1280 door graaf Floris V. De beroemdste bewoner van het Slot is de dichter en schrijver P.C. Hooft (1581 – 1647).
Meer informatie: www.muiderslot.nl

Huis Bergh
Huis Bergh in Gelderland is een van de grootste middeleeuwse kastelen van Nederland, waarin je ook kunt overnachten.
Meer informatie: www.huisbergh.nl

Slot Loevestein
Slot Loevestein (gemeente Zaltbommel) is ongeveer 650 jaar geleden gebouwd. Het Slot is sindsdien gebruikt als verdedingsbouwwerk, staatsgevangenis en Hollandse Waterlinie. Door de gevangenschap en de ontsnapping van Hugo de Groot is Slot Loevestein (inter)nationaal bekend geworden.
Meer informatie: www.slotloevestein.nl

Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. Je kunt in dit museumslot door meer dan veertig kasteelvertrekken rondlopen. Superleuk met én zonder kinderen!
Meer informatie: www.kasteelhoensbroek.nl