Vriendin leest met Ella Mae: 'Dit zijn de 5 allermooiste boeken over de liefde'

Vriendin leest met Ella Mae: ‘Dit zijn de 5 allermooiste boeken over de liefde’

Vriendin’s Ella Mae deelt haar liefde voor lezen met jou: elke twee weken zet ze er een paar in de spotlights. Deze week deelt ze uiteraard boeken over de liefde. 

Vriendin’s Ella Mae deelt haar liefde voor lezen met jou: elke twee weken zet ze er een paar in de spotlights. Deze week deelt ze uiteraard boeken over de liefde.

Handig, we hebben meteen linkjes toegevoegd zodat je de boeken online kunt bestellen. Dan heb je het boek morgen al in huis.

Lees meer: Ella Mae las deze week ook Laura H.

De mooiste boeken over liefde

1. Het licht dat we verloren

Lucy en Gabe ontmoeten elkaar in New York op 11 september, de dag van de aanslagen in Amerika. Samen besluiten ze dat hun leven iets moet betekenen, van belang moet zijn. Wanneer ze elkaar een jaar later weer tegenkomen, lijkt hun liefde voorbestemd. Prachtige Amerikaanse bestseller uit 2017.


Het licht dat we verloren
Jill Santopolo

€21,99    

2. Over de liefde

Pips derde lange liefdesrelatie is stukgelopen nadat haar vriendin Julia haar heeft verlaten voor een man. Ze raakt aan de rand van een depressie. Dan krijgt ze een ongeluk, waaraan ze geheugenverlies overhoudt. De zoektocht naar wat de hersenen voor haar versluierd willen houden, leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was. Klassieke liefdesroman, won in 2008 de AKO Literatuurprijs.


Over de liefde
Doeschka Meijsing

€12,99    

3. Hoe mooi alles, een liefde in oorlogstijd

Op 14 mei 1940, de dag dat Nederland capituleert, vlucht de Joodse dichter Leo Vroman weg uit Nederland. In Nederland weet zijn geliefde, Tineke Sanders, niet waar hij is en hoe het hem vergaat. Pas twee jaar na de oorlog, in september 1947, zien ze elkaar weer in de haven van New York. De liefde blijkt onaangetast en duurt een leven lang. Waargebeurd, ontroerend liefdesverhaal.


Hoe mooi alles
Mirjam van Hengel

€12,99    

4. Turks fruit

Over de allesverzengende liefde tussen de jonge beeldhouwer Erik en zijn grote liefde Olga. Ze beleven een grandioze, romantische zomer en besluiten te trouwen, tegen de zin van Olga’s rijke ouders. Totdat Olga zich vreemd begint te gedragen, abrupt breekt met Erik en teruggaat naar haar ouders. Als je ’m nooit hebt gelezen: toch een keer doen.


Turks Fruit
Jan Wolkers

€19,99    

5. Een schitterend gebrek

Roman waarin we de jonge Casanova leren kennen via het levensverhaal van Lucia, zijn eerste liefde. Hoe heeft zij ervoor gezorgd dat Casanova de rokkenjager is geworden zoals wij hem nu kennen? Over een van de mooiste liefdesverhalen.


Een schitterend gebrek
Arthur Japin

€15,50    

Nog meer leuke boeken!

Lees ook de vorige boekenrubriek van Ella Mae.

Vriendin leest met Ella Mae: ‘Thriller Dert13n, ik kon niet stoppen met lezen’