Airfryer

5 verrassende manieren om je airfryer te gebruiken

Tegenwoordig heeft de airfryer in menig keuken zijn plekje bemachtigd. Wij delen vijf verrassende manieren om ‘m te gebruiken.

1. Perfect hardgekookt eitje

Eitjes in de airfryer? Klinkt gek, maar het kan echt. Het enige wat je moet doen, is ‘m in het mandje leggen. Houd je van een hardgekookt eitje? Doe het eitje er dan ongeveer 13 minuten in. Liever een zachtgekookt eitje? Dan is 9 minuten voldoende. Spoel ze daarna even af met koud water.

2. Zoetigheden

Ben jij een echte zoetekauw? Dan is de airfryer écht wat voor jou. Wat dacht je van een heerlijke appeltaart of lekkere muffins en donuts.

3. Knapperig spek

Kun jij ook zo genieten van een gebakken ei met bacon? Gebruik de airfryer dan eens voor het maken van knapperige spek. Verwarm ‘m voor, smeer wat olie op het spek en schud tussendoor even met het mandje.

Lees ook: Déze onverwachte dingen kun je in de airfryer bereiden

4. Tofu

Ook voor de vegetariërs biedt de airfryer eindeloos veel mogelijkheden, zoals tofu met een krokante buitenkant. Als je de tofu eerst onderdompelt in bijvoorbeeld soja- of srirachasaus heeft het nóg meer smaak.

5. Krokante sushi

De combinatie sushi en airfryer klinkt niet heel logisch. Toch kun je er een lekkere krokante sushirol mee maken. Sabine van OhMyFoodness heeft hier een heerlijk recept voor.

Lees ook: Meen je niet: we breken eitjes al ons hele leven verkeerd

Foto: GettyImages Bron: theeverygirl.com