Placeholder

Varna las Russische rozen: ‘Ik kon het verhaal moeilijk loslaten’

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Russische rozen.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Russische rozen.

Varna las Russische rozen van Martha Hall Kelly

Varna: “Russische rozen is een op ware gebeurtenissen gebaseerde historische roman over drie vrouwen, die met elkaar verbonden zijn door de Russische revolutie. Eliza, Sofia en Varinka maken alle drie verschrikkelijke dingen mee. Sofia en Eliza worden beide weduwen met een opgroeiend kind. De dreiging van de Eerste Wereldoorlog wordt steeds sterker en de tsarenfamilie verliest de macht. Alle drie de vrouwen vluchten uit Sint-Petersburg, waarna er veel misgaat. Kortom: drie verschrikkelijk verhalen op een mooie manier geschreven.

Varna las Meisje van me: ‘Het einde was geweldig en onverwacht’

Het is een heel meeslepend verhaal. Als je het boek voor de eerste keer in je handen hebt, schrik je misschien wel van de dikte. Maar als je eenmaal aan het lezen bent, word je meegesleept in het verhaal en kun je het moeilijk loslaten. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen met een voorliefde voor oude boeken én romans dit boek heel hoog op hun lijstje hebben staan. Voor mij alleen iets te langdradig, vandaar de twee sterren.”

Waardering: 2 van de 5 sterren

€22,50    

Over Varna

Varna (42) heeft een vriend en drie zoons (10, 14 en 16). Ze heeft een eigen bedrijf, is gek op (water)sporten en drinkt graag lekkere wijn. Haar lievelingsboeken zijn thrillers en makkelijke ‘wegleesboeken’ die ze een in middag verslindt. Ze leest met veel plezier voor Vriendin en hoopt dit nog lang te doen.