Uniek carnavalskostuum regelen? Maak het zelf!

Bij de echte carnavalsvierder begint het al weer te kriebelen als de elfde van de elfde nadert. Deze datum, 11 november, is namelijk de start van het nieuwe carnavalsseizoen.

Het is dan nog wel even wachten op het carnavalsfeest zelf, want dat vindt pas plaats zeven weken voor Pasen. Eén pluspunt: hierdoor kun je een uniek carnavalskostuum regelen, want je hebt nog alle tijd om er zelf een te maken!

Het begint met een goed idee

Inspiratie voor een kostuum kun je online opdoen, maar ook bij bijvoorbeeld een echte carnavalswinkel. De kans is groot dat je hierdoor veel nieuwe ideeën opdoet. Probeer je ideeën vervolgens uit te werken in een tekening. Ook als je geen goede tekenaar bent helpt dit proces je om goed na te denken over je outfit en alle details.

Zelf niet zo handig?

Heb je een beeld van jouw unieke carnavalskostuum? Dan kun je gaan bedenken hoe je de outfit wilt gaan creëren. Dit kan prima zonder naaimachine. Gebruik bijvoorbeeld oude kledingstukken als basis. Deze basis kun je vervolgens omtoveren tot een mooi kostuum met behulp van allerlei materialen. Een simpel voorbeeld: voor een kikkerkostuum zorg je voor groene basiskleding. Zorg voor een t-shirt of hoodie met muts, waar je grote kikkerogen op kunt plakken. Met een paar groen geverfde flippers aan je voeten is je outfit compleet.

Met de naaimachine

Kun je wel goed overweg met de naaimachine? In dat geval zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Bij de stoffenwinkel kun je de juiste stoffen aanschaffen, om die vervolgens op basis van een gekocht patroon te knippen en in elkaar te zetten. Als je een hele grote fantasie hebt kun je er overigens ook voor kiezen om het kostuum helemaal zelf te ontwerpen. Dat levert wel wat meer werk op, maar het grote voordeel is dat je zeker weet dat jouw feest outfit compleet uniek is!

Deze tekst is geschreven in samenwerking met Hoofs.