8x leuke spelletjes voor jullie volgende date night

8x leuke spelletjes voor jullie volgende date night

Staat er een date night voor thuis op de planning of heb je zin om met je partner een leuk spel te spelen? Zoek dan niet verder en probeer één van de volgende acht spelletjes.

Leuke spelletjes voor twee personen

Veel spellen zijn gemaakt om te spelen met meerdere personen, maar ook voor duo’s is er genoeg leuks te vinden. De volgende spelletjes kun je makkelijk (of juist) met twee personen spelen en je bent gewaarschuwd: ze zijn lichtelijk verslavend.

Qwixx

Gek op dobbelen? Speel dan Qwixx. Bij Qwixx hoef je niet op je beurt te wachten: iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten. Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Het spelletje is vaak snel afgelopen, waarna je gegarandeerd aan de volgende ronde wil beginnen voor een herkansing.

Mandala

De Mandala is een eeuwenoud Tibetaans symbool. Met gekleurd zand maken boeddhisten een symbolische kaart van de wereld om deze vervolgens te vernietigen. Ook in dit kaartspel bouwen en vernietigen spelers samen een mandala waarbij ze om de beurt kaarten spelen.

De linnen speelmat laat twee mandala’s zien met het doel de meerderheid van een kleur te bemachtigen. Zodra alle kleuren in een mandala aanwezig zijn, wordt deze ‘vernietigd’ en kiezen de spelers om de beurt een kleur van de berg om aan hun ‘rivier’ toe te voegen die aan het eind van het spel punten geven. De speler met de meeste punten in zijn rivier wint het spel.

Lees ook: 7 spelletjes waar je alleen pen en papier voor nodig hebt

Parijs

In dit vlotte 2-spelersspel neem je de rol aan van stadsplanner met de taak de stad zo mooi mogelijk te verlichten om bezoekers te lokken en kunstenaars te inspireren. Om de beurt plaatsen jij en je tegenspeler eerst een stadstegel waarmee je het plan voor de stad neerlegt of kies je een gebouw om dat in de tweede fase van het spel te plaatsen. Zorg ervoor dat jouw eigen stadsgebieden groot genoeg zijn om er prestigieuze gebouwen op te plaatsen en natuurlijk dat er voldoende lantaarnpalen zijn om ze te belichten.

Patchwork

Patchwork is een leuk spelletje voor twee personen. Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7 x 7, dan scoor je bonuspunten.

Great Plains

Great Plains is gemaakt om met twee personen te spelen. In dit spel moet je in elke vlakte van het speelbord met jouw stamleden de meerderheid krijgen. Je begint met voorzichtige stappen vanuit je persoonlijke grot, maar legt al gauw met getemde dieren grote afstanden af op zoek naar vruchtbare grond en bronwater. Wie het slimst meerderheden per vlakte vormt, wint.

District Noir

De twee spelers nemen het tegen elkaar op in een directe strijd om de controle over District Noir. Er zijn twee manieren om te winnen: via de verschillende hulptroepen van District Noir of via directe controle over de drie strategische locaties in de stad. Daarbij moet een speler niet alleen zijn eigen acties slim kiezen, maar ook in de gaten houden wat zijn tegenstander kan doen.

Brood & Bier

Brouw bier en bak brood in dit strategische spel voor twee spelers. Iedere speler heeft een eigen dorp, maar gebruikt een gezamenlijk oogstveld. Door je dorp slim te verbeteren vergroot je je bier- en broodproductie. Maar pas op, waar je het minst van produceert bepaalt of je wint. Elke kaart die je speelt kan op verschillende manieren worden gebruikt. Tactisch spelen is daardoor zo’n beetje een vereiste.

Schotten Totten

Schotten Totten is een kaartspel dat geschikt is om met twee personen te spelen. In dit spel gebruik je op een pokerachtige manier je kaarten om de beste strijdformaties op te stellen en je dorp te verdedigen. Verover genoeg stenen om het spel te winnen.

Lees ook: Jullie seksleven een boost geven? Probeer déze 5 spelletjes

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images