stellingenpad het mooiste wandelpad van nederland

Deze wandelroute is uitgeroepen tot het mooiste wandelpad van de Benelux

Vind je het heerlijk om alleen of in gezelschap kilometers te wandelen en ben je altijd op zoek naar nieuwe routes? Dan is het Stellingenpad er eentje om op het lijstje te zetten.

Het Stellingenpad

Het Stellingenpad is dit jaar uitgeroepen tot het mooiste wandelpad van de Benelux. De route gaat van het Friese Appelscha naar Wold en via het Overijsselse Weerribben terug. Tijdens de route, die langs zandvlakten en hunebedden gaat en door twee nationale parken loopt, waan je je ‘in Nederland van een paar eeuwen terug’.

Een impressie:

Net open

Sinds afgelopen april is het Stellingenpad geopend. Het is een initiatief van wandelaar Marita Kruijswijk en haar inmiddels overleden partner Marian Nesse. Samen genoten ze ervan om te voet lange afstanden te leggen en in de natuur te slapen.

Wandelaars kunnen op het Stellingenpad hun hart ophalen. “Je bent echt even in de middeleeuwen. Dat is het bijzondere. In Nederland is dit mijn favoriete gebied”, aldus Marita.

Het juryrapport is ook lovend. “Het landschap is zo mooi en afwisselend, met plassen die in de loop der eeuwen zijn afgegraven en kleine stadjes.” Je kunt er ‘dagen wandelen zonder iemand tegen te komen’. Hoe ver je loopt, kun je natuurlijk zelf bepalen. Maar wie de route van 263 kilometer wil afleggen, is zo’n vijftien dagen bezig.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: AD
Foto: Getty Images