Placeholder

5 podcasts om deze zomer te luisteren

Podcasts worden steeds populairder en er is een uitgebreid aanbod. Deze podcasts zijn fijn om deze zomer te luisteren.

Podcasts worden steeds populairder en er is een uitgebreid aanbod. Deze podcasts zijn fijn om deze zomer te luisteren.

Er is voor ieder wat wils: leerzaam, inspirerend, spannend of meeslepend. En dat terwijl je onderweg bent naar je werk, op het strand of in de tuin zit.

1. Bob

De 84-jarige Elisa zit in een bejaardenhuis in Antwerpen. Ze vertelt over haar verliefdheid op Bob, haar buurjongen met wie ze soms afsprak in de Tweede Wereldoordlog. Haar drie dochters gaan op zoek naar de waarheid. Is Bob een geheim dat Elisa haar hele leven met zicht heeft meegedragen, of is het de fantasie van een dementerende vrouw? Bob werd in 2018 uitgeroepen tot beste podcast van het jaar.

Luister Bob.

2. Mayra Louise

Blogger en Instagrammer Mayra Louise laat haar geluk niet meer afhangen van haar kledingmaat. De podcast gaat over self-love, self-care en hoe je een positievere (of juist neutralere) kijk op je lijf krijgt.

Luister Mayra Louise.

3. Grownups read things they wrote as kids

Als je het geen bezwaar vindt om een Engelstalige podcaste te luisteren, is Grownups read things they wrote als kids een aanrader. Volwassenen lezen voor uit hun oude dagboeken. Dat doen ze niet alleen, maar in een studio met een groot publiek.

Luister Grownups read things they wrote as kids.

4. De kasteelmoord

In 2012 wordt Stijn Saelens dood aangetroffen vlakbij zijn kasteel. Zijn schoonvader die een dorp verderop woont, is meteen de hoofdverdachte. De podcast over deze waargebeurde moord is meeslepend. Heeft Stijn een donkere kant? Wat was de rol van de media?

Luister De kasteelmoord.

5. Het leven, een gebruiksaanwijzing

In alle veertien afleveringen staat een levensvraag centraal. Hoe kun je iets vergeten? Hoe moet je niets doen? Hoe ga je om met een moeilijke gebeurtenis? Luister en leer.

Luister Het leven, een gebruiksaanwijzing.

Lees je liever een boek?

Je kunt de boekentips van Vriendin hier vinden.

Beeld: Unsplash