zomervakantie sterrenbeeld

Organiseer een vriendinnenweekend in het buitenland: 6 tips

Wat is er leuker dan een vriendinnenweekend in het buitenland? Het is een fantastische manier om samen met je beste vriendinnen een paar dagen te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en iets te beleven. Maar hoe organiseer je zoiets? Wij geven je graag wat tips!

1. Kies een bestemming

De eerste stap is natuurlijk om een bestemming te kiezen. Wat vinden jullie allemaal leuk? Een stadtrip, een strandvakantie of toch wat meer cultuur? Er zijn genoeg mogelijkheden. Kies een plek waar iedereen zich kan vermaken en waar jullie samen kunnen genieten.

2. Zoek naar vliegtickets en accommodatie

Nadat jullie een bestemming hebben gekozen, is het tijd om naar vliegtickets en accommodatie te zoeken. Het is slim om dit zo snel mogelijk te doen, zodat jullie de beste deals kunnen scoren. Vergeet ook niet om te kijken naar aanbiedingen en last minutes. Als je dan toch bezig bent met het regelwerk, zorg dan ook dat je een plek hebt om te parkeren op Schiphol. Tuurlijk kan je ook met het openbaar vervoer, of iemand vragen jullie te brengen maar voor het echte vriendinnen-gevoel is het natuurlijk als de lol al begint in de auto naar het vliegveld toe. Of je nou kort of lang wilt parkeren er zijn genoeg opties. Zorg er wel voor dat je de scherpste prijs hebt!

3. Maak een planning

Wanneer jullie weten waar jullie gaan en hoe jullie daar komen, is het tijd om een planning te maken. Wat gaan jullie doen? Wanneer gaan jullie waar heen? Zorg ervoor dat jullie een aantal leuke activiteiten inplannen, maar laat ook ruimte voor ontspanning.

4. Pak jullie koffers

Nu is het tijd om jullie koffers in te pakken. Zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt, maar probeer ook niet te veel mee te nemen. Het is fijn om wat ruimte te hebben in je koffer voor souvenirs.

5. Zorg voor voldoende geld

Als je in het buitenland bent, heb je natuurlijk wel wat geld nodig. Haal dus op tijd wat geld uit de muur, of neem je pinpas/creditcard mee. Je kunt ook allemaal een bedrag inleggen waarvoor alles wordt gedaan, zoals bijvoorbeeld uit eten gaan in de avonden en hier en daar een drankje doen.

6. Geniet van je vriendinnenweekend

Als je alle bovenstaande stappen hebt gedaan, is het tijd om te genieten! Proost op een geslaagd weekend en maak er een weekend om nooit te vergeten. En vergeet niet om foto’s te maken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met parkos.
Foto: Getty Images