Placeholder

Netflix-tip: de leukste kerstfilms

Het is december en dat betekent dat we weer eindeloos kerstfilms mogen kijken. Je hebt precies nog tot en met 26 december om deze heerlijke films via Netflix te streamen. Daarna moet je het weer een jaartje met de andere series doen.

Het is december en dat betekent dat we weer eindeloos kerstfilms mogen kijken. Je hebt precies nog tot en met 26 december om deze heerlijke films via Netflix te streamen. Daarna moet je het weer een jaartje met de andere series doen.

A Christmas Prince
Iedereen heeft het opeens over deze kerstfilm, maar waarom precies? Omdat het verhaal zo ongelooflijk cliché is. Dé perfecte kerstfilm dus. Want wie houdt er nou niet van een over-de-top romantisch verhaal? Een jonge journaliste moet een verhaal schrijven over een knappe Oost-Europese prins en wat er dan gebeurt, kun je waarschijnlijk al raden…
 


 

The night before
Elk jaar houden drie goede vrienden een reünie op kerstavond, waarin ze een hele nacht alles doen en laten wat ze willen. Nu ze bijna volwassen zijn en er een einde moet komen aan hun jarenlange traditie, gaan ze op zoek naar het feest der feesten: het Nutcracka bal. Een hilarische film die wat weg heeft van The Hangover. Let op: niet héél geschikt om met je kinderen te kijken.
 


 

I’ll be home for Christmas
Assistent-officier van justitie Jackie wil een zaak afronden om vervolgens Kerst te vieren met haar 8-jarige dochter. Maar haar plannen vallen in het water als haar vader, een norse gepensioneerde politieagent, onverwachts langskomt. 
 


 

Bad Santa
Willie en de lilliputter Marcus zijn professionele dieven. Ieder jaar vermommen ze zich als de kerstman en één van zijn elfen om vervolgens alle warenhuizen waar ze langskomen leeg te roven. Maar dit verandert allemaal wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het kerstfeest laat zien.
 

Niko en de Vliegende Brigade
We hebben in deze lijst ook aan de kleintjes gedacht en met deze kerstfilm zijn ze zeker even zoet. Niko, een jong rendier, gaat op zoek naar zijn biologische vader. Hij maakt deel uit van de mysterieuze Vliegende Brigade van de kerstman. Met dank aan een vliegende eenhoorn leert Niko dat alles mogelijk is, zolang je maar in jezelf gelooft. Een hartverwarmend verhaal voor het hele gezin. Deel twee staat overigens ook op Netflix, mocht je verder willen kijken.
 

Tekst: Annabel Velema