efteling winter

5x dít zijn de leukste pretparken om deze winter te bezoeken

Zin in winterse gezelligheid en warmte? Deze pretparken zijn één en al sfeer. Ze liggen bovendien lekker dichtbij huis, dus spring in de auto en ga eropuit!

In no-time ben je in feeststemming. In deze pretparken vind je twinkelende verlichting, knisperende vuren, lekkere winterse versnaperingen en een geweldige sfeer!

1. Winter Efteling (Kaatsheuvel, Noord-Brabant)

De dag wordt in de Winter Efteling afgesloten met de watershow Aquanura waarbij meer dan 200 fonteinen, 900 lichten, vuur en muziek zorgen voor een hoop spektakel. Op de Warme Winter Weide kun je je opwarmen aan een van de vreugdevuren met een warme choco. Ook vind je hier de chalets waar je winterse spelletjes kunt spelen zoals het balwerpen ‘D’n Gladde Gooi’ en hengelspel ‘Pinguïn Pret’.
Wanneer: t/m 6 februari 2022.
Prijs: vanaf € 38,- per persoon. Kinderen t/m 3 jaar gratis.
Meer info: www.efteling.com

2. Phantasialand Wintertraum (Brühl in Duitsland, ca. een uurtje over de grens)

De sprookjesachtige shows in het magische kasteel, maar ook op het ijs, zijn indrukwekkend. Geniet van de prachtige kostuums, spannende verhalen, zang en acrobatiek. Daarnaast zijn bijna alle buitenattracties tot min tien graden open. Probeer ook zeker de Taron, ’s werelds snelste multi-lanceerachtbaan.
Wanneer: t/m 23 januari 2022.
Prijs: vanaf € 54,50 per persoon, kinderen van 4 – 11 jaar € 44,50.
Meer info: www.phantasialand.de

3. Toverland Magische Winterweken (Sevenum, Limburg)

Ook de attracties zijn hier in een feestjasje gestoken. Zo is de baan van de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux, Troy, versierd met duizenden lampjes. Het maakt de achtbaanrit extra bijzonder. Daarnaast is de Booster Bike omgetoverd in The Christmas Coaster. Wanneer je op een van de motors stapt, kom je meteen in kerstsferen.
Wanneer: in het weekend en van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022.
Prijs: volwassenen en kinderen groter dan 140 cm € 25,- per persoon, kinderen van 90 tot 140 cm € 20,- per persoon en kinderen onder de 90 cm gratis.
Meer info: www.toverland.com

4. Sprookjeswinterland (Enkhuizen, Noord-Holland)

Bij binnenkomst word je omringd door sprookjesachtige huisjes. En in een van hen kun je de huiskamer van de kerstman ontdekken. De duizenden sfeerlichtjes en lantaarntjes wijzen je de weg naar de attracties. Supermooi om te zien!
Wanneer: 18 en 19 december en van 26 december 2021 t/m 9 januari 2022.
Prijs: € 12,50 per persoon. Kinderen t/m 1 jaar gratis.
Meer info: www.sprookjeswonderland.nl

5. Winter Slagharen (Slagharen,Overijssel)

Stap in het reuzenrad en geniet op 50 meter hoogte van het prachtige uitzicht over het met lichtjes bezaaide park. Of ga schaatsen op de overdekte schaatsbaan in een mooi winterdecor. Op het Fonteinplein staat een wensboom. Iedereen mag hier een wens doen en elke week gaat er een in vervulling.
Wanneer: van 11 t/m 19 december alleen in het weekend en van 25 december 2021 t/m 9 januari 2022 dagelijks.
Prijs: vanaf € 23,90 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar gratis.
Meer info: www.slagharen.com

Tip: Disney

Ontzettend leuk als  je een weekendje weg gaat: Disney’s Betoverende Kerst in Disneyland Paris. Geniet van de kerstparade, de prachtige kerstboom met duizenden lichtjes en versieringen en Mickey, Minnie, Donald en alle anderen in hun mooiste kerstkostuums. Kijk niet gek op als het ineens gaat sneeuwen. Het sneeuwt namelijk meer dan 12 keer per dag in de hoofdstraat! Meer info: www.disneylandparis.com
Tekst: Whitley Volger.
Disclaimer: voor alle pretparken heb je een online reservering en geldig toegangsbewijs nodig. Check de eventuele coronamaatregelen op de website van het pretpark.
Foto: Efteling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.