Last minute je vakantie boeken doe je zo!

Last minute je vakantie boeken doe je zo!

Nog niet geboekt? Met deze tips boek je een heerlijke lastminutevakantie voor weinig.

Nog niet geboekt? Met deze tips boek je een heerlijke lastminutevakantie voor weinig.

1. Boek op dinsdag
Veel mensen boeken in en rondom het weekend hun vakantie, waardoor reisorganisaties hun prijzen rond die tijd omhoog gooien. Op dinsdag zijn de prijzen weer gekelderd: deze dag heb je dus de goedkoopste opties. Rond middernacht boeken kan ook handig zijn: prijzen of aanbiedingen kunnen dan zijn aangepast of er komen nieuwe acties online die jij als eerste ziet.

2. Boek via buurlanden
Zin in een midweekje Center Parcs? Dan kan het weleens lonen om niet via de Nederlandse
site te boeken, maar via Centerparcs.be (Belgisch) of Centerparcs.de (Duits). Vaak vallen Belgische en Duitse zomervakanties anders dan in Nederland, dus wat voor Nederlandse begrippen hoogseizoen is, is voor België en Duitsland nog gewoon laagseizoen. Hierdoor kunnen de prijzen daar lager liggen en ben jij, als je via de buitenlandse site boekt, dus goedkoper uit. Ook kun je er je voordeel mee doen dat de Duitse markt veel groter is dan de Nederlandse: reisorganisaties daar kunnen groter inkopen en lagere prijzen handhaven. Ook rekenen buitenlandse boekingssites geen of weinig reserveringskosten en zijn de kinderkortingen in het buitenland vaak hoger.

3. Wees flexibel
Vliegen via buitenlandse luchthavens is vaak goedkoper, vlieg bijvoorbeeld via Düsseldorf of Brussel. De kosten die je maakt om naar dat vliegveld toe te gaan, vallen vaak weg door de goede deals die je krijgt. In eigen land kun je ook geld besparen door niet standaard vanaf Schiphol te vliegen. Vlieg via Rotterdam, Eindhoven, Maastricht of Groningen. En een overstap wil ook nog weleens schelen.

4. Alles-in-één of los?
Vaak bieden reisorganisaties pakketreizen aan, dan betaal je één prijs voor de reis, het vervoer en de accommodatie. Dit hoeft niet per se goedkoper te zijn. Het is even wat uitzoekwerk, maar vaker loont het om reis, verblijf en vervoer apart te boeken.

5. Speuren is het sleutelwoord
Schrijf je in voor alle nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties, hogesnelheidstreinen en diensten als www.vakantiepiraten.nl of www.ticketspy.nl. Zo ben je op
de hoogte van de laatste acties.

6. Ga voor iets anders
Kijk eens naar andere bestemmingen dan de vakantielanden die je inmiddels wel kent. Bulgarije, Kroatië en Tsjechië zijn stuk voor stuk mooie landen met heerlijke temperaturen, en het is daar allemaal nog niet zo erg toeristisch. Hierdoor heb je meer lastminuteopties en zijn de prijzen lager.

7. Huisje kijken
Op www.marktplaats.nl, www.airbnb.nl en www.vakantieveilingen.nl worden tal van zomerhuisjes aangeboden die je kunt huren. Zeker als de verhuurder op het laatste moment nog een huurder zoekt, kan de prijs flink laag zijn. Ook vakantiegangers die een huisje hebben gehuurd maar op het laatste moment niet kunnen, ‘verkopen’ hun huisje goedkoop door.

8. Andere computer
Heb je alle aanbiedingen bekeken en wil je boeken? Ho, stop, boek je reis via een andere
computer of je tablet! Het is niet bewezen, maar er wordt gesuggereerd dat sites van reis- en boekingsorganisaties het IP-adres van je computer onthouden. Als je telkens op aanbiedingen klikt, ‘onthoudt’ de site dat je geïnteresseerd bent en wordt de prijs automatisch hoger. Neem dus het zekere voor het onzekere en boek de daadwerkelijke reis met een andere computer.

9. Wacht niet te lang
Tot slot: wacht niet te lang met boeken. Uiteindelijk zul je knopen moeten doorhakken, want de aanbiedingen worden steeds schaarser naarmate je langer wacht. Dus als iets helemaal aan jouw wensen voldoet: hup, meteen boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Evelien
    Nog een goede tip voor een goedkope last minute vakantie of dagje weg: www.vandaagweg.nl
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen