Ontwerp Zonder Titel 2021 07 07t095922.187

Interessant: zó verschilt de serie Virgin River van de boekenreeks

Ook zo’n fan van de serie Virgin River? Wij vertellen je hoe de serie verschilt van de originele boekenreeks, geschreven door Robyn Carr.

Boeken

In totaal heeft Robyn Carr zo’n twintig Virgin River boeken geschreven. Toch verschilt de verhaallijn van de boeken een beetje van die van de serie. Zo zien we in de serie dat Mark overlijdt als gevolg van een plotseling auto-ongeluk. Tijdens deze autorit hadden Mark en Mel een discussie over het krijgen van een tweede kind. Zo was hun eerste kindje doodgeboren. In het boek wordt niet gesproken over een doodgeboren kindje. Wel wordt er benoemd dat Mark en Mel moeite hebben met zwanger raken.

Mark

In het boek wordt verteld dat Mark is vermoord bij een overval in een winkel. Dit verschilt dus met de verhaallijn in de serie. Daarnaast is de relatie tussen Doc en Hope in de boeken ook anders dan in de serie. In de serie speelt Hope een grotere rol dan in de boeken en is ze ook nog eens wat grappiger. Ook vormen Doc en Hope in de boeken geen koppel meer.

Lees ook: Nog héél even: dit is de trailer van het derde seizoen Virgin River

Charmaine

In de serie ontstaat er in seizoen 2 veel drama tussen Charmaine en Mel. In het boek valt dit allemaal reuze mee. Zo vertelt Jack aan Charmaine dat hij gevoelens heeft voor Mel. Charmaine accepteert dit vervolgens. Ook in de boeken is Charmaine zwanger, alleen niet van Jack.

Ben je dus van plan om naast het kijken van de serie, ook de boeken van Virgin River te lezen? Dan zul je dus wat verschillen opmerken.

Lees ook: Waarom iedereen het over de Netflix-serie Sex/Life heeft

Foto: NetflixMedia
Bron: Netflix-Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen