hobby partner hobby's

15 hobby’s om de band met je partner nóg sterker te maken

Ben je dolgelukkig met je partner, maar hebben jullie geen gezamenlijke hobby? Probeer een van deze leuke activiteiten. Succes gegarandeerd.

Een gezamenlijke hobby geeft je relatie een boost, houdt het spannend en brengt jullie nóg dichter tot elkaar.

Leuke hobby’s met je partner

Vrijwilligerswerk

Zoek een organisatie die jullie beiden belangrijk vinden. Vrijwilligerswerk geef je een voldaan gevoel, verbetert je mentale gezondheid én maakt je socialer. Win-win-win.

Boekenclub

Kies samen een boek uit en lees ‘m tegelijk. Daarna is het tijd om het verhaal te bespreken: wat vonden jullie ervan? Op deze manier ontdek je opnieuw interesse in elkaars gedachten en mening. Déze boeken zijn perfect om samen te lezen.

Huis make-over

Want hoe leuk is het om samen op zoek te gaan naar meubels en accessoires die jullie allebei mooi vinden? Bovendien trekt een nieuwe omgeving je misschien ook uit die bekende sleur.

Wijnproeverij

Samen de liefde voor wijn delen. Hoe romantisch is dat? Uit een onderzoek uit de Journal of Personality and Social Psychology blijkt dat een gedeelde leerervaring een positief effect heeft op je relatie.

Verzamelen

Wat je verzamelt, maakt niet uit. Houden jullie van het strand? Verzamel dan schelpen. Gek op muziek? Verzamel platen. Het kan een leuke activiteit zijn om samen op zoek te gaan naar nieuwe aanwinsten.

Museum bezoeken

Dé plek om samen nieuwe interesses te ontdekken. Er zijn genoeg leuke musea in Nederland, dus jullie zijn nog wel even bezig.

Nieuwe taal leren

Zin in een uitdaging? Leer een nieuwe taal. Net als bij de wijnproeverij geldt ook hier: samen leren brengt je dichterbij elkaar. Kunnen jullie de kennis mooi in praktijk brengen tijdens een vakantie.

Lees ook: Chantal: ‘Mijn vriend en ik hebben nul gedeelde interesses’

Spelletjes

Studies laten zien dat bordspelletjes ook goed zijn voor volwassenen. Voor wat spanning kun je zelfs voor een seks gerelateerd spel gaan.

Schaken

Misschien niet de eerste hobby waar je aan denkt, maar voor schaken heb je álle aandacht nodig. Geen afleiding van je telefoon of Netflix-serie dus.

Koken

Koken brengt mensen dichterbij elkaar. Niet alleen omdat je samen iets creëert, maar ook omdat je alle tijd hebt om bij te kletsen. Neem er dus echt de tijd voor.

Escape room

Dit kun je natuurlijk goed met vrienden doen, maar is ook geschikt voor koppels. Samen iets oplossen, is dan ook een stuk uitdagender dan een Netflix-avond.

Instrument bespelen

Ja, daar is hij nog een keer: samen leren. Wat dacht je van een instrument bespelen? Als dat niet intiem is.

Dansles

Oké, wat is er romantischer dan samen dansen? Het brengt behoorlijk wat passie en intimiteit met zich mee. Wil je liever niet gelijk in een groepsles? Volg dan een les op YouTube.

Sterren kijken

Nog zo’n romantische: samen naar de sterren kijken. Zoek een mooie plek in de natuur of in je tuin en bekijk samen de sterrenhemel. Met de app Night Sky Lite kun je zelfs opzoeken wélke sterren je ziet.

Wandelen

Gek op de natuur? Maak dan mooie wandelingen met je partner. Met een beetje geluk spot je ook nog wat wilde dieren. Bijzonder om samen mee te maken.

Kamperen

Aansluitend op de activiteit hierboven: ga kamperen. Samen op onderzoek uit in de natuur, knus in een tent, bij een kampvuur zitten. Als dat jullie niet dichter bij elkaar brengt dan weten wij het ook niet meer.

Welke van deze hobby’s ga jij met je partner uitproberen?

Lees ook: Déze hobby past het beste bij jouw sterrenbeeld

Bron: Pure Wow Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.