Ontwerp Zonder Titel (16)

Bewezen: hobby’s als breien en schilderen zijn goed voor je gezondheid

Heb jij de afgelopen periode nostalgische hobby’s als breien en schilderen opgepakt? Dan ben je namelijk heel goed bezig.

Nostalgische hobby’s

De laatste jaren zijn hobby’s als breien, schilderen en handwerken (Diamond Painting) weer erg populair geworden. Veel mensen zaten vaker thuis en zochten, naast hun telefoon boordevol verslavende Apps, een hobby waarmee ze even helemaal tot rust konden komen. Nieuw onderzoek toont aan dat deze hobby’s leiden tot stressvermindering en je mentale gezondheid een boost geven. Daarnaast leveren deze activiteiten plezier op en geven mensen de mogelijkheid om even uit de drukke, stressvolle moderne wereld te stappen. Een moment van rust.

Lees ook: Last van een kater? 4 natuurlijke remedies die kunnen helpen

Mentale en fysieke gezondheidsvoordelen

Volgens onderzoekers moeten we de mentale en fysieke gezondheidsvoordelen van deze hobby’s zeker niet onderschatten. Schilderen en breien klinkt in eerste instantie misschien een beetje ouderwets, maar je zou het zeker een kans moeten geven. Een analoge hobby waarbij je even niet bezig bent je mobiele telefoon, zal je kijk op de wereld veranderen. Door even in het moment te leven, zul je merken hoeveel rust en ontspanning dit oplevert. Er is vast wel iemand in de (schoon)familie die goed kan breien of schilderen. Hij of zij kan je alvast laten kennismaken met deze nieuwe hobby. Diamond Painting is op dit moment ook heel populair en deze doeken en steentjes zijn tegenwoordig bijna overal te verkrijgen.

Lees ook: Zijn geurkaarsen echt zo slecht voor je gezondheid? (+ alternatieven)

Foto: GettyImages
Bron: Stylist

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.