Ontwerp Zonder Titel 2022 09 26t153233.501

8 leuke herfstactiviteiten waar je een knus gevoel van krijgt

De bladeren vallen van de bomen en het weer wordt wisselvalliger. Door déze activiteiten krijg je dat knusse gevoel waar je naar verlangt.

1. Herfstdecoratie

In de herfst is het heel fijn om het binnenshuis weer wat gezelliger te maken. Geurkaarsjes, lichtjes, dekentjes en pompoenen als decoratie. Maak er samen met je partner of vriendinnen een activiteit van door opzoek te gaan naar de leukste items om je/jullie huis gezellig te maken.

2. Koffie/thee momenten

In de herfst kun je weer veel meer genieten van een warm kopje koffie of thee. Deze kun je natuurlijk zelf maken, maar je kunt jezelf zo nu en dan ook trakteren op een speciale koffie bij jouw favoriete koffiezaakje. Wat dacht je van een pumpkin spice latte of een warme chocolademelk (met slagroom)?

3. Filmmarathon

Als het buiten kouder is, lijkt het ook wat meer geoorloofd om meer tijd op de bank door te brengen. Veel mensen blijven in de herfst en winter zo veel mogelijk binnen, dus maak hier gebruik van door een filmavondje te organiseren. Welke films geven jou een warm gevoel? Denk bijvoorbeeld aan klassiekers als When Harry Met Sally en de Harry Potter-reeks. Haal wat snacks in huis en leg je telefoon aan de kant.

Lees ook: Zo maak je zelf een heerlijke pumpkin spice latte

4. Wandelen

De natuur is prachtig in de herfst. De kleuren van alle bladeren veranderen van groen, naar bruin rood of geel en ook verschijnen er nu meer paddenstoelen. Als je niet veel natuur om je heen hebt, is het een idee om een bos of park op te zoeken voor een lange wandeling.

5. Kleding

Ben je dol op kleding? Als de herfst aanbreekt, voel je waarschijnlijk de behoefte om je garderobe te veranderen. Als je portemonnee het toelaat, is het heel leuk om naar de stad te gaan om nieuwe kleding te scoren. Je zou ook eens kunnen kijken bij een tweedehandswinkel. Vaak kun je hier voor een kleiner bedrag al heel wat leuke kledingstukken vinden.

6. Bakken

Bak een lekkere taart of cake voor bij de thee of koffie. Bak eventueel nog wat extra’s om je collega’s of buren mee te verrassen. Je zult zien dat niet alleen zij hier heel blij van worden, maar dat jij er ook een warm gevoel van krijgt.

7. Bioscoop

Wil je iets buitenshuis doen, maar heb je geen zin om de hele avond weg te zijn? Kijk of er een leuke film draait in de bioscoop en vraag een vriendin om met je mee te gaan. Vaak worden er films vertoond die passen bij het seizoen en door het grote scherm wordt je helemaal meegenomen in het verhaal.

8. Boeken

Ben je dol op lezen? Trakteer jezelf deze herfst op een nieuw boek. Welk boek zou je echt graag willen lezen? Misschien vind je het interessant om je bezig te houden met zelfontwikkeling of vind je het juist heerlijk om weg te dromen bij een liefdesverhaal.

Lees ook: Oelala: dít is het effect van de herfst op jouw seksleven

Foto: GettyImages