Ontwerp Zonder Titel (65)

Gezond barbecueën? 5 makkelijke én lekkere tips

Een barbecue is hartstikke lekker en gezellig, maar helaas niet altijd even gezond. Met deze vijf tips organiseer jij in een handomdraai een gezonde barbecue.

1. Warme groenten

Een salade bij de barbecue is bekend, maar maak je salade wat ‘spannender’ door er wat warme groenten in te verwerken. Leg een halve avocado of een stuk ananas bijvoorbeeld even op de grill. Dit maakt die ietwat voorspelbare salade al een stuk verleidelijker.

Lees ook: Brandweer waarschuwt: denk hieraan voor je gaat barbecueën

2. Marineren

Marineer je groenten voor een ware smaakexplosie. Denk aan champignons met wat olijfolie en kruiden als tijm of oregano.

3. Pokébowls

In plaats van een hamburger op de grill, kun je ook wat tonijn grillen en deze verwerken in een pokébowl met veel groenten. Minstens net zo lekker.

4. Verrassende hapjes

Gezonde kleine bijgerechten hoeven echt niet zo ingewikkeld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan jalapeños met een geitenkaas-vulling.

5. Gezonde toetjes

In plaats van ijs, kun je ervoor kiezen om nog wat fruit op de barbecue te leggen. Denk bijvoorbeeld aan wat ananas met honing en nootmuskaat. Leg dit voor een paar minuutjes op de grill en smullen maar.

Lees ook: Groenten op de barbecue: is dat eigenlijk wel gezond?

Bron: Today.com
Foto: GettyImages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen