Vrouw Laptop (1)

Een tijdschrift ontwerpen? Dat doe je zó!

Als je overweegt een tijdschrift uit te geven, denk er dan goed over na voordat je dit doet. Bij het maken van een magazine moeten het ontwerp, de afbeeldingen en de inhoud passend zijn. Je content, vormgeving en imago moeten voldoen aan de kwaliteitsnormen van de bekende magazines.

Er komen nog veel meer dingen kijken bij het maken van een tijdschrift. Het ontwerpen van tijdschriften is het belangrijkste aspect, omdat het de algehele uitstraling van de magazine vasthoudt. Velen hebben onderzoek gedaan en verteld dat tijdschriftontwerp de aandacht van de klant trekt. Ga je zelf een tijdschrift maken? Gebruik bij het ontwerpen deze tips! 

Gebruik kleur op de juiste manier
Kleur speelt een cruciale rol bij het ontwerpen van tijdschriften. De kleuren in de magazine helpen om de lettertypen en afbeeldingen die je in het tijdschrift toevoegt, uit te werken. De kleur speelt ook een cruciale rol bij het bieden van de perfecte achtergrond voor een afbeelding. Bovendien moet de tekst in het tijdschrift passen bij de kleurstelling. Je hoeft niet in het hele tijdschrift één kleur te gebruiken. Je kunt wisselen naar behoefte, maar blijf niet zomaar veel kleuren gebruiken. Denk er eens over na en kies levendige kleuren die opduiken in het tijdschrift. 

Zorg voor een aansprekende cover

We horen meestal het gezegde: “Beoordeel een boek niet op zijn omslag.” Maar dit gezegde faalt in termen van het tijdschrift. Want mensen kopen een magazine als ze een omslag aantrekkelijk vinden. Het aantrekkelijk maken van een cover is dus essentieel voor het tijdschrift. De omslag bestaat uit de hoofdkop en vervolgens een onderkop die betrekking heeft op een sleutelverhaal. Er zouden zulke subkoppen op de cover staan, gericht op verschillende verhalen. Ook bij een brochure ontwerpen moet je zorgen voor een aansprekende cover! 

Focus op de lettertype

Na de kleur is een ander essentieel aspect van het tijdschrift het lettertype. Het grootste deel van je magazine zal bestaan uit content. Het magazine moet uiteindelijk inhoudelijk gedreven zijn. Het lettertype moet verstandig door je worden gekozen, probeer verschillende lettertypen, probeer lettertypen en identificeer degene die beter bij je ontwerp past. Het lettertype voor de kop en de hoofdtekst van artikelen in het tijdschrift kan verschillen. Wees verstandig bij het kiezen van een lettertype dat gemakkelijk te lezen is; als de lezer problemen krijgt bij het lezen van je tijdschrift, dan zouden ze het niet waardig vinden. 

Ontwerp de inhoudspagina goed

Na je omslag is het volgende dat een lezer te zien krijgt de inhoudspagina. De inhoudspagina is essentieel omdat deze het record van elke inhoud in je tijdschrift zal bevatten. De details op de inhoudspagina moeten duidelijk worden vermeld, omdat dit de lezer helpt om het onderwerp gemakkelijk te identificeren. En als je magazine veel content bevat, probeer dan niet alle informatie op één pagina te krijgen. Je zou hebben gezien hoe andere magazines twee pagina’s nodig hebben om de inhoud aan te nemen. Je kunt hetzelfde doen met je tijdschrift. Op de inhoudspagina kun je de belangrijkste inhoud met het ontwerp markeren.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met www.myglossy.nl.