Een heerlijk dagje Utrecht

Een heerlijk dagje Utrecht

Blijf jij deze zomer in Nederland? Geen probleem. Vriendin kiest voor jou de leukste steden van het land uit. Elke week maken wij een lijstje met dé hotspots van de stad. We ontdekken de leukste plekjes en to do’s. Jouw stedentrip wordt eentje om nooit te vergeten. Vandaag: Utrecht!

Blijf jij deze zomer in Nederland? Geen probleem. Vriendin kiest voor jou de leukste steden van het land uit. Elke week maken wij een lijstje met dé hotspots van de stad. We ontdekken de leukste plekjes en to do’s. Jouw stedentrip wordt eentje om nooit te vergeten. Vandaag: Utrecht!

 

 

Midden in het land vind jij deze stad van je dromen. Utrecht wordt ook wel Domstad genoemd. Dit is niet zo gek. Op bijna elke plek in de stad is de Dom wel te zien. Utrecht is knus, gezellig en relatief klein. De grachten en de gezellige terrassen geven je een warm gevoel. In Utrecht kun je alles te voet doen, óf huur lekker een fiets.

Knooppunt van alle spoorwegen
In Utrecht is er genoeg te doen. Neem de trein vanaf je woonplaats en je wandelt zo het mooie centrum in. Utrecht centraal is het knooppunt van alle spoorlijnen in Nederland. Mocht je met de auto naar deze stad vertrekken, ook geen probleem! Er zijn genoeg parkeergarages. Toch raden we je aan om lekker met de trein te gaan, ideaal.

In Utrecht is er voor iedereen wat wils. Je kunt kiezen voor een romantisch weekendje met je liefde of een gezellig weekend met de kids. Niemand verveelt zich in deze prachtige stad.

Bekijk verschillende musea
In Utrecht zijn er genoeg musea te vinden. Zo kun je met wat kleinere kinderen kijken naar het leven van Nijntje, in het Nijntje Museum. Maar ook het Spoorwegmuseum is voor de meeste kinderen een hele beleving.

Gezonde lunch
Lunch vervolgens lekker healthy en bewust bij Gijs. Van dit soort restaurantjes wil je er wel duizenden zien. Het eten is heerlijk én betaalbaar. Met een lekker zonnetje kun je buiten zitten en kijk je uit op de drukke en levendige Voorstraat.

Beklim de Domtoren
Zijn jullie toe aan nog een activiteit? Kijk uit over deze historische stad na het beklimmen van de Dom. Je moet geen last hebben van hoogtevrees. De Dom is namelijk de grootste toren van Nederland en is ruim 112 meter hoog. Na 465 treden bereik je de top. Het uitzicht is adembenemend.

Geniet op het terras
Neem na je klimtocht een welverdiend drankje op het terras op het Domplein of de Neude. Op deze twee pleinen is altijd wat te doen. Kijk naar alle mensen die net zoals jij genieten van deze stad op de terrassen van de verschillende cafés. Vervolg je reis hierna naar de Oudegracht. Hier heb je genoeg winkels en restaurants.

Een heerlijke avondprogramma
Eet bij Beers en Barrels. Beers en Barrels is een fijne en gezellige plek aan de Oudegracht. Het is ideaal wanneer je met een grote groep bent, maar ook wanneer je samen wilt eten. Huur een taptafel en geniet van je eigen getapte biertjes, de ober heb je alleen nodig voor lekkere hapjes of een stukje vlees.

Utrecht is niet compleet zonder het theater. Ga naar een musical in het Beatrix Theater of kies voor het net gerenoveerde Tivoli. Jouw dagje Utrecht kan niet meer stuk. Geniet, want deze stad blijft in je hart. Zoals Herman Berkien in zijn lied over Utrecht zei: "Der is geen mooier plehekkie als Utereg m'n stad". 

Is dit jouw woonplaats en heb jij nog tips? Laat het dan hieronder weten. 

Ben je verder nog op zoek naar leuke tips en betaalbare weekendjes weg? Kijk dan bij onze aanbiedingen.